POBUNA CRVENIH BERETKI 2 - MALI SENTA GLUMI LEGIJU! Skandal nad skandalima, Milenkovićev advokat preti državi: BAHATA DEMONSTRACIJA SILE!

Autor:

Hronika

13.07.2022

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef odeljenja za droge beogradske policije Slobodan Milenković zvani Mali Senta po svemu sudeći želi da kopira nekadašnjeg šefa rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legiju.

POBUNA CRVENIH BERETKI 2 - MALI SENTA GLUMI LEGIJU! Skandal nad skandalima, Milenkovićev advokat preti državi: BAHATA DEMONSTRACIJA SILE!

Foto: Tanjug/www.profimedia.rs

Slobodan Milenković Mali Senta, koga su državni funkcioneri uključujući i bivšu državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović optužili za najteži kriminal, u mafijaškom stilu banuo je u Palatu pravde na saslušanje na koje je pozvan u svojstvu građanina.

Milenkovićev bahati upad, u pratnji pet naoružanih inspektora 4. odeljenja, kažu upućeni, predstavlja svojevrsni pokušaj izigravanja ruglu čitavog pravosudnog sistema Srbije i neodoljivo podseća na upad Milorada Ulemeka Legije u Palatu pravde u slučaju "Ibarska".

Legija je, podsetimo, na saslušanje dolazio sa špalirom automobila iz kojih su izlazile njegove naoružane kolege, čime se državi slala jasna poruka - "čik probajte da nas uhapsite".

Republika

Foto: E-stock/N. Milošević

 

Gotovo istovetnu scene mogle su se videti ispred Palate pravde i u slučaju Milenkovića.

Kako tvrde upućeni, Milenkovićev performans u mafijaškom stilu ispred Višeg tužilaštva nije ništa drugo nego pokušaj, sa jedne strane da se predstavi kao žrtva navodne torture, a sa druge da se pošalje poruka - "ne možete nam ništa, mi smo nedodirljivi".

U prilog tome ide i intervju Milenkovićevog advokata Zdenka Tomanovića koji, gostujući na tajkunskim televizijama bliskim opoziciji, napao državu.

U intetvju za N1, Tomavić ne samo što je opravdao Milenkovićev skandalozni upad, već je prostor koji je dobio kod dežurnih hejtera iskoristio pošalje i besprizorne pretnje.

- Tužilaštvo bi trebalo da počne da se suprotstavlja onima koji imaju višak moći u ovoj zemlji. Milenković je sa svojim kolegama uspeo da se suprotstavi pritiscima visokih državnih funkcionera bezbednosnih, vojnih i civilnih službi u aferi "Jovanjica" - rekao je Tomanović.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

 

Kako objašnjavaju upućeni, ova izjava Tomanovića je toliko skadalozna i sramotna da se može uporediti sa izjavom nekadašnjeg premijera Vojislava Koštunice koji je svojevremeno pobunu Crvenih beretki opravdao poručujući da pripadnici "JSO imaju pravo da protestvuju sa oružjem, kao što lekari protestvuju u svojim uniformama, a vojnici u svojim...".

Podsetimo, na bahati upad Milenkovića u Palatu pravde reagovao je i advokat Vladimir Đukanović.

- Iskreno, porazilo me je kada sam video da nacelnik 4.odeljenja BG policije, bez blama dolazi u sud kao narkobos sa naoružanim gorilama. To je van svake pameti. To je nedopustivo. Šta radi država? Da li je obezbedenje privatno ili policijsko? Zaista, zastrašujuce - napisao je Đukanovic na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading