SAHRANA MALČANSKOG BERBERINA U UTORAK: Samo da ga sahrane, pa da nam se smiri glava!

Autor:

Hronika

09.07.2022

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani sela iz kog je Ninoslav Jovanović saosećaju sa porodicom. Kažu da Ninoslav nije bio neradnik.

SAHRANA MALČANSKOG BERBERINA U UTORAK: Samo da ga sahrane, pa da nam se smiri glava!

Foto: Tanjug, D. Nikolić,ST/V. Lukić, N. Pančić, Youtube

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, biće sahranjen, prema rečima meštana njegovog rodnog sela Malča, u utorak, 12. jula, piše Telegraf.

Još uvek nije poznato u koliko sati će biti organizovan Jovanovićev pogreb, ali navode da će ga porodica ispratiti na večni počinak, u prisustvu nekoliko komšija, uprkos tome što je svima naneo mnogo muka.

Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, pravosnažno je osuđen na doživotnu robiju 5. avgusta prošle godine zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanja, čija je žrtva bila dvanaestogodišnja devojčica Monika. Međutim, dugu robiju nije izdržao, budući da ga je srce izdalo.

Ninoslav je umro od posledica srčanih tegoba u noći između četvrtka i petka u Opštoj bolnici u Požarevcu, nakon što mu je prethodno pozlilo u zatvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda u tom mestu, navodi Telegraf.

Foto: Republika

Hapšenje Ninoslava Jankovića

Malčanski berberin je uhapšen nakon duge potere, koja je trajala čak 17 dana.

Kako javlja Telegraf, još uvek nije iskopana humka, te žitelji tog sela veruju da će ona biti u delu groblja u kojem se sahranjuju članovi njegove familije. Takođe, komšije tvrde kako na kući nema plakate koja se obično stavlja kada premine neko od članova porodice. Isto tako, prema rečima komšinice, zvono na seoskoj crkvi nije zvonilo, kao što je običaj, kad u selu neko premine.

- Da ga sahrane pa da nam se "smiri glava". O Malči se samo zbog njega govori na televiziji, a to što nemamo vodu danima to niko ne javlja - rekao je jedan od žitelja tog sela, udaljenog od Niša oko 13 kilometara.

Komšije saosećaju sa Jovanovićevom porodicom i tvrde da je bio psihički bolestan, ali ne i neradnik.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ulazak u selo iz kog je Ninoslav

- Njegovoj porodici nije lako, morate da ih razumete što neće ništa sada da kažu. Namučili su se sa njim, a dobri su ljudi, vredni, pošteni. Ni Ninoslav nije bio neradnik i on je radio kad bi izašao iz zatvora, ali eto, bio je psihički bolestan. Nije mogao da živi kao sav normalan svet. Imao je neki poremećaj koji ga je terao da napada žene - navodi jedna od meštanki Malče i dodaje:

- Takav je bio još od detinjstva. Priča se u selu da je još kao dečak napao svoju babu. Oprosti mi Bože, ali dobro je što je umro da odahne celo selo.

Ona je dodala da će neko od rodbine i komšija sigurno otići na sahranu, ne zbog pokojnika, već u znak poštovanja prema ocu, majci, bratu i snaji.

U porodici devojčice koju je Malčanski berberin oteo i zlostavljao deset dana, vest o njegovoj smrti je dočekana sa olakšanjem.

Robert Karimanović, otac devojčice, rekao je da su svi u kući odahnuli i da njegovo dete sada može mirno da spava, prenosi Telegraf.

- Idemo na bolje. Krenuli su radovi na našoj kući što nam je obećala gradonačelnica Niša, ćerka je popunjavala listu želja za upis u srednju školu. Čekamo da vidimo koju će školu upisati. Sve u svemu krenuli smo sa nekim normalnim životom - izjavio je Karimanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading