FRIZERKINO SVEDOČENJE TERA MARJANOVIĆA NA ROBIJU: Napeto na iznošenju završne reči na suđenju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjanovićeva odbrana tvrdi da su "halucinacije veštaka" pretočene u optužnicu.

FRIZERKINO SVEDOČENJE TERA MARJANOVIĆA NA ROBIJU: Napeto na iznošenju završne reči na suđenju!

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Zamenik Višeg javnog tužilaštva Nikola Uskoković prilikom završne reči na suđenju Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene, izneo je argumente zbog kojih tužilaštvo insistira na maksimalnoj kazni.

- Frizerka Zorica Gemović rekla je na oba saslušanja da joj je Jelena rekla da bi je Zoran ubio kada bi ga ostavila, a Jelena se u emisiji predstavljala na najbolji mogući način. Gemovićeva je rekla i da je vređao suprugu. Pa kako su onda imali savršen brak sa tim omalovažavanjem - konstatovao je zamenik Višeg javnog tužilaštva Nikola Uskoković.

Uskoković je napomenuo i da je odbrana okrivljenog nelogična i manipulativna i u skladu sa tom tvrdnjom naveo je Zoranovu uspaničenost ubrzo nakon što se odvojio od Jelene.

- Zašto je Zoran bio toliko uspaničen posle 20 minuta od kako nije video Jelenu. Što je morao da zove policiju? Zašto se poziva na dete da ono nešto dokaže? Zašto je isključio telefon? Blato na njegovim nogavicama i krv na naslonu zadnjeg sedišta automobila jesu dokazi protiv njega. On je nesumnjivo kriv - rekao je Uskoković.

Janin punomoćnik kaže da se pridružuje gonjenju tužilaštva da se Marjanović proglasi krivim.

ODBRANA VREĐA VEŠTAKE I SUD

Zoranova odbrana je istakla da su brojni dokazi u korist njihovog klijenta skriveni i da je sud radio posao tužilaštva.

- Halucinacije veštaka pretočene su u optužnicu. Kako je Zoran sustigao Jelenu sa detetom ako je ona otrčala? Operater koji nema nikakav interes je dokazao da nije isključio telefon. Zašto bismo mu mi tražili taj izveštaj, ako je mogao i da dokaže da je bio isključen? Veštak Vasiljević, koji to tvrdi, je možda raspolagao nekim haluciogenim supstancama, kao i telefonom od 200 evra - navodi advokat odbrane Nikola Dumnić u izlaganju svoje završne reči i dodaje:

- Tužilaštvo ne zanima Janin iskaz da je sa ocem preskakala vijaču u sporno vreme, nakon čega su je zvali, a nje nije bilo. Snimak je dokaz da se nisu razdvajali, a i kako bi nju ostavio na nasipu, sa kojeg se sve vidi, i trknuo da ubije njenu majku? To su halucinacije tužilaštva. Njima će to ostati zauvek kao mrlja u radu.

Dumnić se obratio sudiji apelujući da se drži dokaza.

- Veštak Zoran Stanković je utvrdio da je Zoran morao da ima krv na sebi. Veštačenjima nemaju ništa protiv Zorana, a kako je to moguće pored današnje razvijenosti nauke? Ne morate da verujete meni, ali veštacima Stankoviću i Dušanu Keckareviću treba. Ako se, sudija, držite dokaza, imate lak zadatak - da donesete oslobađajuću presudu - istakao je advokat Nikola Dumnić u izlaganju svojih završnih reči.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Veljko Delibašić

Veljko Delibašić, branilac Zorana Marjanovića, pitao je sud kako su Zorana i Janu prvih dana više puta ispitivali u policiji bez advokata.

- Dovodili su i psihijatra da ga ubeđuju da je kriv, koje je MUP platio. Užasno je teško braniti nevinog čoveka - navodi Delibašić.

Advokat odbrane je rekao kako je vodio bitku protiv suda.

- Za ključnog svedoka su zvali i čoveka koji je težak psihički bolesnik i koji ne razaznaje ljude. Na saslušanju je pričao o krpeljima i Arkanu. Jelena se posvađala sa rođenom sestrom jer je ružno pričala o Zoranu, a onda se tvrdi da im je brak bio loš - rekao je Delibašić.

Advokat Aleksandar Zarić osporavao je sve nalaze veštaka Dragomira Vasiljevića i naglasio da mu " treba zabraniti da ikada više nešto veštači". Pitao je sud i kako je Zoran stigao i da se presvuče i sakrije oružje, a za nekoliko minuta je na nasip dozvao prijatelja policajca. 

- Čak ni ostrašćeni Vasiljević nije rekao da je Zoran ubio Jelenu. Svi ključni dokazi su sakriveni, a uzimaju se u obzir izjave frizerke sa kojom se Jelena nije ni družila - naveo je Zarić.

IZRICANJE PRESUDE

Izricanje presude je zakazano za 22. jul.

Da podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu, u završnoj reči, da okrivljenog Zorana Marjanovića proglasi krivim za krivično delo teško ubistvo i osudi ga na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora jer je 2. aprila 2016. godine, oko 17 časova, u Borči, u blizini kanala koji se nalazi prvi od nasipa, kod električnog stuba br. 220, na svirep i podmukao način lišio života svoju suprugu, sada pokojnu, oštećenu Jelenu Marjanović.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se Zoranu Marjanoviću odredi pritvor, s obzirom da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading