OBRT U GRČKOJ, DEKA KOJI JE UMRO SPASAVAJUĆI UNUKA IPAK NIJE SRBIN: Evo šta se zaista dogodilo u Ksantiju

Autor:

Hronika

08.07.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina medija objavila je informaciju da je u grčkom letovalištu preminuo deka koji je Srbin, međutim utopljenik je ipak bio Bugarin

OBRT U GRČKOJ, DEKA KOJI JE UMRO SPASAVAJUĆI UNUKA IPAK NIJE SRBIN: Evo šta se zaista dogodilo u Ksantiju

Foto: Promo/Kontiki travel

Letovanje i brčkanje u popodnevnim satima za dedu i njegovog unuka u Skali Abdiron, u Ksantiju, pretvorilo se u tragediju. Muškarac star 71 godinu, bugarskog porekla, a ne srpskog, kako su pojedini mediji preneli, bio je u oblasti Avdira zajedno sa svojim šestogodišnjim unukom i roditeljima deteta, jer su tamo iznajmljivali kuću za letovanje, prenosi 

Ovaj 71-godišnjak je juče odlučio da svog unuka, oko 18.30 časova, odvede na popodnevno kupanje u Skalu Avdiru, plažu koja se nalazi u neposrednoj blizini, piše u objavi na Fejsbuk stranici Live from Greece.

Šestogodišnji dečak je odlučio da sa sobom ponese dušek za plažu u obliku krofne i pod nadzorom svog dede ušao je u more. Napominje se da na licu mesta nije bilo spasioca, koji je završio smenu u 18.00, kao što se radi na svim plažama u okolini.

Deda je u jednom momentu izgubio unuka iz vida, a njega su za to vreme, zajedno sa dušekom, ponele morske struje i vetar, i za kratko vreme ga odnele čak 15 kilometara dalje od obale.

Neki turisti su pokušali da doplivaju do dečaka, ali bilo je nemoguće pošto je bio predaleko. Na kraju je dvoje turista stiglo do dečaka kanuom. Dečak je jecao na dušeku. Nalazio se na svega 16km od obale Tasosa!

Republika

Foto: Republika

 

 

Deda šestogodišnjaka pronađen je nekoliko metara od obale, u moru, a čim je primećen, kupači su ga izvukli iz mora: "Stavili smo ga na dasku za surfovanje, izvadili ga iz mora i i reanimirali ga pola sata. Kada sam video da ima šavova oko srca, shvatio sam da je imao operaciju na otvorenom srcu i da je čovek verovatno preminuo od gušenja - infarkta", napominju. Verovatno se desilo da je deda, koji je bio nekoliko metara udaljen od mora, počeo je da pliva kada je shvatio da mu je unuka odnela struja, ali mu je srce otkazalo, možda od pritiska, možda od panike, i tako starac se srušio nekoliko metara od obale, u vodu.

Lučka policija je na lice mesta stigla u roku od 20 minuta od trenutka kada su se javili prolaznici, dok je hitna pomoć, došla posle 58 minuta iz Ksantija.

Apeluje se na roditelje da obrate više pažnje na svoju decu  kada su u moru, a posebno kada imaju morske dušeke. Naime, sličan fenomen dogodio se prošle godine u istom mestu,  kada su dve devojčice odnešene sa dušekom.

Istovremeno, se naglašava da oni koji pokušavaju da spasu decu, a nemaju odgovarajuću opremu, kakvu imaju spasioci, ne vode računa o opasnosti u kojoj se i sami nalaze, jer se i oni vrlo lako mogu udaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading