40 GODINA ZATVORA ZA ZORANA MARJANOVIĆA? Više javno tužilaštvo predložilo maksimalnu kaznu!

Autor:

Hronika

08.07.2022

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tužilaštvo je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, navodi se u završnoj reči Tužilaštva.

40 GODINA ZATVORA ZA ZORANA MARJANOVIĆA? Više javno tužilaštvo predložilo maksimalnu kaznu!

Foto: ST/P. DIVAC

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu, u završnoj reči, da okrivljenog Zorana Marjanovića oglasi krivim za krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. tačka 1. KZ-a, i osudi ga na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora jer je 2. aprila 2016. godine, oko 17 časova, u Borči, u blizini kanala koji se nalazi prvi od nasipa, kod električnog stuba br. 220, na svirep i podmukao način lišio života svoju suprugu, sada pokojnu, oštećenu Jelenu Marjanović, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se Zoranu Marjanoviću odredi pritvor, s obzirom da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. 

Uznemirenje javnosti, podesćamo, traje u kontinuitetu, od momenta izvršenog krivičnog dela, pa i u ovom momentu. 

Tužilaštvo je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo.

Podsećamo da iz kombinovanog  (sudskomedicinsko-trasološkog) veštačenja proizilazi da povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanete dok je ona još bila živa.

Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu.

Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrdjeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu.

Žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome.

Podmukao način ubistva dokazuje se na osnovu ponašanja okrivljenog, odnosno radnji koje je preduzeo pre i posle ubistva supruge. Ubistvo je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način.

Okrivljeni Zoran Marjanović je iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je njihovo zajedničko dete, šestogodišnja Jana Marjanović ostala na nasipu, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (1)

Loading
Mirna

22.07.2022 17:23

Bravo, za više tužiilaštvo konačno PRAVDA JE ZADOVOLJENA. Trunuo u zatvoru do poslednjeg dana. Uništio je celu porodicu, ubio Jelenu, uništio Janu, uništio svoj život. Šta mu se tada motalo tada po glavi u kom svetu je bio. Zar nije mogao da se razvede i nastavi žiivot. Bila je dobra a lepša kao IKONA. Izanredna majka, oličan vokal na estrad, humanitarac, žena za se. Nije mogla više da izdrži njihova maltretiranja. Neka je laka zemlja i počiva u rajskom vrtu.