VEČNO NEREŠEN SLUČAJ: Nestanak Đorđa se desio pre 11 godina, a majka je tvrdila da mu je okončala život motikom!

Autor:

Hronika

06.07.2022

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Đorđe Andrejić, dečak od 13 godina, nestao je u julu 2010. godine. Slučaj njegovog nestanka i dan danas ostaje nerešen, a predstavlja jednu od najvećih misterija u Srbiji. Majka dečaka, koji bi danas imao 24 godine, osuđena je zbog smrti sina, a zatim oslobođena nakon što je u zatvoru provela 703 dana.

VEČNO NEREŠEN SLUČAJ: Nestanak Đorđa se desio pre 11 godina, a majka je tvrdila da mu je okončala život motikom!

Foto: YouTube/Printscreen

Marina Andrejić i njen sin Đorđe nestali su u ataru sela Majilovac pre 11 godina, kada su krenuli u baštu, a posle dva dana pojavila se samo Marina, sa povređenom nogom i bez sina. Pričala je da se dečak izgubio, a u policiji je priznala da ga je ubila motikom. Međutim, na suđenju je negirala zločin i optužila policajce da su je tukli i primorali da prizna da je ubila rođeno dete.

- Posle nekoliko meseci nađena je lobanja u šumi, ali nije dokazano da ona pripada malom Đorđu - podseća izvor.

Pred sudom je oslobođena zbog nedostatka dokaza, a onda je tužila državu i dobila milionsku odštetu za vreme provedeno u pritvoru. Tu se nije zaustavila, pa je Srbiju tužila i u Strazburu.

Advokat Srbislav Stojanović, koji je zastupao Andrejićku, za Kurir kaže da je i dalje u kontaktu sa svojom klijentkinjom.

Foto: YouTube/Printscreen

Marina Andrejić

- Ona se sa ćerkom preselila u Novi Pazar, tamo živi i i radi, ali se i dalje čujemo. Slučaj u Strazburu nije okončan. O nestanku malog Đorđa novih informacija nema - rekao nam je Stojanović.

Na društvenim mrežama Marina objavljuje svoje slike, ali i slike unučeta. Čini se da vodi uobičajeni život, a interesantno je da se preselila daleko od mesta na kom joj je sin nestao.

- Ćerka dugo nije pričala sa Marinom, ali su se izgleda pomirile i sada su, reklo bi se, u dobrim odnosima. Marina čuva unuče, a ćerka neretko kači slike sa majkom na koju neverovatno liči. U Majilovac se nije vraćala - rekao je izvor Kurira iz ovog sela.

Đorđe Andrejić (13) misteriozno je nestao pre 11 godina u selu Majilovac 22. jula 2010. Njegova majka Marina je za smrt sina osuđena u dva navrata, ali je Apelacioni sud te presude ukinuo usled nedostatka dokaza.

Od priče da ga je majka ubila, do toga da su ga oteli i prodali njegove organe

On je navodno tog kobnog dana krenuo sa mamom u baštu, a prema navodima iz optužnice koja je kasnije podignuta protiv majke dečaka, koja zapravo i jedini svedok, ona i sin su se na putu ka njivi izgubili.

Koračajući tako kroz šumu, majka je navodno motikom povredila nogu, a ranu je previla dečakovom majicom. Ali, klompe su joj smetale. Zato ih je izula i ostavila i tako sa sinom nastavila još stotinak metara.

Kako se dalje navodi u optužnici, on se plašio da ide putem koji je zahtevala jer je počeo da pada mrak, te ga je udarila drvenim delom motike, nakon čega je on prvo pokleknuo, a zatim i pao na zemlju. Marina ga je kratko nosila, ali pošto je videla da ne diše, posle nekoliko metara ga je spustila na zemlju i prekrila lišćem i granjem i ostavila.

Posle 2 dana je krenula iz šume, i kada je stigla kući, prvo nije priznala suprugu šta se desilo. Istražnim organima navodno je prvo priznala zločin potom rekla da je to izjavila zbog pritiska policajaca. Osuđena je dva puta na višegodišnje zatvorske kazne, ali je usled nedostatka dokaza puštena iz zatvora posle 703 dana pritvora.

Lobanja dečaka pronađena je kraj puta tri meseca od užasne tragedije, a pronašli su je lovci i to u blizini mesta koje je pokazala Marina, a to mesto je dosta udaljeno od njive na koju su ona i sin krenuli 22. jula, prenosi Blic. 

Komentari (0)

Loading