ODLOŽENO SASLUŠANJE MALOG SENTE! Milenković nije hteo da daje izjave bez punomoćnika!

Autor:

Hronika

06.07.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovor sa Slobodanom Milenkovićem u svojstvu građanina, koji je bio zakazan za danas u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odložen je za sledeću sedmicu na molbu Milenkovića.

ODLOŽENO SASLUŠANJE MALOG SENTE! Milenković nije hteo da daje izjave bez punomoćnika!

Foto: E-Stock

On nije želeo da daje izjave, niti da odgovara na pitanja tužilaštva bez prisustva svog punomoćnika, pa je razgovor odložen za utorak 12. jul. 

Milenković je pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet i naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja. 

- Ponovo ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao "Jovanjica" - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Takodje, rad na utvrđivanju svih okolnosti u ovom predmetu se nastavlja. 

- Što se tiče tvdnje advokata Zdenka Tomanovića da je tužilaštvu prosledjena informacija o ugroženoj bezbednosti Slobodana Milenkovića i drugih lica, obaveštavamo javnost da zaključno sa današnjim iskazom u svojstvu gradjanina Slobodana Milenkovića Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nije data, niti prospedjena ova vrsta informacija - ističe se u saopštenju.

Podsetimo, prema Zakoniku o krivičnom postupku, kada lice daje izjavu u svojstvu građanina nije obavezno prisustvo advokata, ali advokat može da mu prisustvuje ukoliko lice izrazi potrebu za tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading