KERTES, IVKOVIĆ i KNEŽEVIĆEVA OSLOBOĐENI!

Autor: Republika

Hronika

11.01.2018

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu oslobodio je troje optuženih nakon maratonskog procesa protiv Mihalja Kertesa, Branislava Ivkovića i Živke Knežević za nezakonito prisvajanje državnih stanova 2000. godine i za danas zakazao izricanje prvostepene presude protiv troje optuženih.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mihalj Kertes, oslobođen

Drugi deo procesa u ovom slučaju, kojim je obuhvaćena i supruga nekadašnjeg predsednika SRJ Mirjana Marković, razdvojen je i nastaviće se 22. februara saslušanjem svedoka.

Oslobođeni su nekadašnja sekretarka Vlade Srbije Živka Cica Knežević, nekadašnji ministar Branislav Ivković i tadašnji direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Bane Ivković

Kertes se teretio da je Ivakovića, koji je bio predsednik vladine Komisije za dodelu stanova i Živkovićevu, kao člana te Komisije, podstrekavao da mu dodele stan iako prema zakonu za to nije ispunjavao uslove, jer je već bio vlasnik otkupljenih stanova.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Kneževićeva dolazi u sud

Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da ih osudi po zakonu, ne precizirajući visinu kazne koju traži, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading