Rekordan ulov na aerodromu "Nikola Tesla"! Pokušali da unesu kubanske cigare vredne 45.000 dolara! (FOTO)

Autor:

Hronika

22.06.2022

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica stranih državljana uhvaćena sa ogromnom količinom kubanskih cigara.

Rekordan ulov na aerodromu "Nikola Tesla"! Pokušali da unesu kubanske cigare vredne 45.000 dolara! (FOTO)

Foto: Uprava carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, 17. juna 2022. godine na aerodromu ''Nikola Tesla'' sprečili pokušaj trojice putnika da granicu pređu sa ručnim prtljagom punim neprijavljenih kubanskih cigara.

Slučaj je otkriven kada su se trojica stranih državljana, nakon što su u Beograd doputovali iz Havane, uputili u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Foto: Uprava carina

 

- Čin ulaska u zeleni kontrolni prolaz ne znači da kontrole neće biti, što je ovoga puta za rezultat imalo otkrivanje čak 624 kubanske cigare koje su pomenuti putnici spakovali u ručni prtljag - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Torbe koje su nosili sa sobom prvo su pregledane na skeneru gde su se cigare jasno videle, a potom je usledio i detaljan pregled kojim je potvrđeno da je ručni prtljag trojice putnika  dupke pun tompusa raznih robnih marki u luksuznim pakovanjima, pa je ukupna vrednost neprijavljene akcizne robe procenjena na nešto više od 45 hiljada dolara.

Foto: Uprava carina

 

Među otkrivenim cigarama najbrojnije su bile ''Cohiba 10 Talisman'' - 160 komada, ''Cohiba 55 Aniversario'' (60 komada), ''Montecristo Habana Cuba edicion limitada 2012'' (60 komada), 50 komada cigara ''Cohiba – Maduro-5'', 50 komada ''La Gloria Cubana'', kao i 40 komada ''Montecristo Linea 1935''.

Foto: Uprava carina

 

Ali to nije bilo sve, jer su se u ručnom prtljagu ovih putnika našla i dva luksuzna kompleta marke ''La casa del Habano'' sa po 30 ekskluzivnih cigara, kao i jedan set marke ''Trinidad Habana Cuba'' sa 14 cigara.

Činjenica da putnicima nije pristigao čekirani prtljag zabeležena je u zapisniku službe ''Izgubljeno – nađeno'', pa će i on biti detaljno pregledan po pristizanju u Beograd.

Foto: Uprava carina

 

- Podsećamo putnike da prema važećim propisima u Republiku Srbiju za ličnu upotrebu mogu da unesu 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda - kažu iz Uprave carina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading