Oglasio se Nenad Periš nakon dobijenih toksikoloških rezultata: Samo za jednim žali, sve je bio nesrećan slučaj

Autor: Republika

Hronika

21.06.2022

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Oglasio se Nenad Periš nakon dobijenih toksikoloških rezultata: Samo za jednim žali, sve je bio nesrećan slučaj

Foto: ATA Images/ST/P. DIVAC/screenshot

Nakon što je Više javno tužilaštvo objavilo rezultate toksikoloških analiza tela Mateja Periša koji su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola, takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima, njegov otac Nenad Periš dao je potresnu izjavu.

- Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odneo u grob. Ne znam šta se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesrećan slučaj. On je bio sportista... Verujem tužilaštvu i svima vam hvala - rekao je Nenad Periš.

Republika

Foto: privatna arhiva

Beživotno telo Mateja Periša

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica izvršenja krivičnog dela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30 i 31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

Telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena, piše Telegraf.rs.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube,MUP

Poslednji snimak na kom se vidi Matej Periš

Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milica

23.06.2022 07:57

Neka mu je laka zemlja,i iskreno saucesce porodici. Iz Francuske smo pratili svaku novost povodom nestanka. N'a zalost,nije jedini slucaj ,daroditelji,nisu upoznati sa time da im deçà konzumiraju drogu.ovde se o Itô. Radi o slucaju da Matej nije upotrebljavao drogue redovno,jer da jeste,ne bi ga sustigla paranoja itd..koliko se naroda svih nacija i iz svih zemalja molilo za Mateja,sigurna sam da ga je milostivi Bog zato vratio roditeljima,da mu se bar zna mesto pocinka,tj.vecna kuca,i da ce otici u Raj,jer toliko se dusa za njegovu dusu molilo i plakalo. Zelim da zahvalim Srpskoj policiji,zandarmeriji,i svima koji su ucestvovali u pronalazenju tela,i da pour im gospodinu Périsu, da ne sumlja u nalaze,i ne trazi krivce u nekom drugom..prosto desava se da roditelji dozive son jer nisu svoju déçu dovoljno vidjali,provodili vreme sa njima,ostali u vremenu kad su jos deçà bili klinci,..droga je zlo,i zakljucujem da nije bio redovni korisnik zato mu se ovo i de silo... Bog neka je u pomoc svim roditeljima i déci,Mateju laka zemlja,sa Andjelima.