ŠAKOVIĆ UBIO KAO MALOLETNIK! Imao debeo dosije, a ovo je pozadina njegove likvidacije u Budvi!

Autor:

Hronika

19.06.2022

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milić Minja Šaković, blizak saradnik odbeglog Jovana Vukotića i pokojnog Igora Dedovića, vođa škaljarskog klana, pogođen sa tri hica u potiljak i pet u telo u lokalu "Korkovado" u Starom gradu.

ŠAKOVIĆ UBIO KAO MALOLETNIK! Imao debeo dosije, a ovo je pozadina njegove likvidacije u Budvi!

Foto: printskrin

Podgoričanin Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, likvidiran je u petak oko 23.30 dok je sedeo s prijateljima u restoranu "Korkovado" u Starom gradu u Budvi.

Egzekutor obučen u belo i s kačketom na glavi ispalio je osam metaka u "škaljarca" s razdaljine od pola metra.

- Šaković je bio leđima okrenut ka šetalištu dok je večerao. Njegovi prijatelji primetili su sumnjivog momka, a jedan od njih je upozorio Šakovića: "Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga!", ali on nije tome pridavao značaj - prenosi crnogorski Dan.

Foto: Printskrin

 

Srednjeg rasta i krupan

Kako dalje navode, sumnja se da je napadač muškarac srednjeg rasta i krupnije građe, a bio je obučen u belu košulju dugih rukava i imao je beli kačket, dok masku nije imao, pa se sumnja da je u pitanju stranac.

- Brzo se kretao, izvadio je pištolj i krenuo da rešeta - prenose Vijesti:

- Ispalio mu je tri hica u potiljak, a zatim još pet projektila u telo dok je ležao mrtav. Nakon pucnjave, kako navode crnogorski mediji, nastala je pometnja, što je ubica iskoristio za beg. Međutim, njega su navodno snimile kamere sa okolnih zgrada.

- Otrčao je ka hotelu "Mogren", a onda uskim putem ka naselju Gospoština. Tokom bega, osumnjičeni se sapleo i pao kod ulaza u "Mogren", gde su inspektori našli njegove otiske. Pronađeni su i košulja i kačket, pa se sumnja da se tokom bega presvukao, odnosno da je ispod košulje već imao majicu - pišu Vijesti i navode da se utvrđuje da li je pucač imao pomagače.

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

- Ne isključuje se mogućnost da je imao obezbeđen prevoz za beg, kao i osobu u kafiću - pišu mediji.

Ubijeni Milić Minja Šaković bio je dobro poznat u podzemlju i važio je za osobu blisku vođama škaljarskog klana, pokojnom Igoru Dedoviću i odbeglom Jovanu Vukotiću, kao i za vođu podgoričkog ogranka škaljarskog klana. Prema pisanju crnogorskih medija, bio veoma oprezan jer je znao da je na meti kavačkog klana.

- Retko je izlazio iz kuće, koristio je blindirani automobil i kretao se samo u pratnji obezbeđenja - pišu mediji.

Ključna 2016. godina

Naš izvor kaže da je naročito bio oprezan nakon ubistva Aleksandra Stankovića, vođe navijačke grupe Janjičari i najboljeg prijatelja Veljka Belivuka, koji je izrešetan 2016. u Beogradu, piše Kurir.

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

- Spekulisalo se da je Šaković jedan od učesnika te likvidacije, a bio je privođen u beogradsku policiju tim povodom. Međutim, protiv njega zvanično nikada nije pokrenut postupak zbog ubistva Stankovića - kaže izvor i dodaje da je preživeo sačekuše 2017, 2020. i 2021. godine.

Sagovornik objašnjava da su, prema informacijama iz podzemlja, do sada likvidirani gotovo svi koji su učestvovali u ubistvu Stankovića.

- Priča se da je u Stankovića pucao Stevan Stamatović, koji je ubijen u januaru 2020. u Atini, ali i Saša Vidović, koji se u oktobru 2020. obesio u zatvoru u Foči, gde je služio kaznu od 18 godina zatvora zbog drugog ubistva. Posle njegove smrti pronela se vest da su ga na to naterali pripadnici kavačkog klana, s beogradskim ogrankom i Veljkom Belivukom na čelu - objašnjava izvor.

Do istrebljenja

Kriminolog Dobrivoje Biba Radovanović kaže za Kurir da rat između kavačkog i škaljarskog klana ne prestaje.

Foto: Medija centar Beograd

Kriminolog Dobrivoje Biba Radovanović

- Ubistvom Šakovića rat do istrebljenja je nastavljen, iako smo imali pauzu od godinu dana zbog velikog udara na kavački klan. Prošla godina bila je veoma loša za ovu kotorsku grupu, jer je pretrpela hapšenja u Srbiji i Crnoj Gori. S druge strane, škaljarski klan je skoro bio uništen 2020, jer su se dogodila brutalna ubistva njihovih vođa i visokopozicioniranih pripadnika - kaže Radovanović.

Bogat dosije: Ubio kao maloletnik

Ubijeni "škaljarac" je bio dobro poznat policiji. On je u februaru 2019. bio uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je 27. marta 2016. u Kotoru pokušao da ubije dvojicu članova kavačkog klana. Iz Uprave policije tada su saopštili da su osumnjičeni za pokušaj ubistva i navodne vođe "škaljaraca" Jovan Vukotić i kasnije ubijeni Igor Dedović, javlja Kurir.

- Minja je hapšen još kao maloletnik. Krajem avgusta 2005. u Podgorici je ubio Miroja Baošića (26). Šaković je osuđen na 10 godina, ali mu je kazna preinačena na vaspitnu meru u trajanju od jedne do četiri godine - kaže izvor.

Više puta na meti! Preživeo četiri atentata, nišanili ga iz snajpera

Šaković je preživeo najmanje četiri atentata, a poslednji put u martu 2021, kada su dva srpska državljanina iz Obrenovca i dva Crnogorca iznajmili stan koji gleda na njegovu kući u Podgorici.

- Kod uhapšenih tada su nađeni kriptovani telefoni na kojima su bile Šakovićeve fotografije, ali i slike Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana i njegovog telohranitelja, kao i snajper. Otkriveno je nekoliko štek stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidacije. Nije istraženo ko je tada bio naručilac ubistva - podseća sagovornik i dodaje da je Šaković preživeo kišu metaka kada je u septembru 2017. na njega pucano u Podgorici dok je čekao da mu operu kola. Tada je ubijen Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, i veruje se da je on slučajna žrtva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading