NOVI DETALJI OPTUŽNICE PROTIV KLANA! Ovako su likvidirali navijača Crvene zvezde u Ritopeku!

Autor:

Hronika

18.06.2022

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Druga optužnica protiv Veljka Belivuka i njegovog klana potvrđena je na sednici veća održanoj početkom ovog meseca u Tužilaštvu za organizovani kriminal kojom im se na teret stavlja ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, a u njoj je takođe do detalja opisano kako je vreban, otet i ubijen navijač "Crvene Zvezde" - Zdravko Radojević.

NOVI DETALJI OPTUŽNICE PROTIV KLANA! Ovako su likvidirali navijača Crvene zvezde u Ritopeku!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Eksluzivno vam prenosimo informacije koje ima tužilaštvo o slučaju ubistva Radojevića.

U periodu od 30.10.2020. godine do 10.11.2020. Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša janković, Nemanja Đurić, Tešić Dejan, Miloš Budmir i Srđan Lalić pratili su, organizovali i realizovali likvidaciju Radojevića. 

Prvo su Dragan Mitrović i braća Budimir u više navrata osmatrali mesto boravka, putnička vozila koja poseduje, pratili kretanje i kontakte Radojevića. Potom je Lakićević Nemanja (pripadnik Belivukog klana), koristeći poverenje koje je Radojević imao prema njemu, rekao mu da misli da mu je ugrožena bezbednost i tim povodom mu dao na korišćenje svoje vozilo "VW Passat". O tome je odmah obavešten Mijković koji je dobio sliku pomenutih kola kako bi lakše mogli da prate navijača, piše Telegraf.

Foto: printscreen

 

Miljković se potom predstavljao kao prodavac oružja i tako namamio Radojevića da dođe do parking mesta poznatog beogradskog prevoznika u pravcu za Niš. Radojević je došao na dogovoreno mesto da bi kupio oružje, a tada ga je dočekao Nebojša Janković (pripadnik Belivukovog klana). Radojević je potom iz "Passata" prešao u "Reno" model "Megan Senic". Janković mu je rekao da idu na mesto gde je oružje i da su krenuli ka Nišu. Iza su u kolima išli Hrvatin i Marko Budimir, a u drugom vozilu bio je Nemanja Đurić.

Prvo su vozilima blokirali uključenje na auto-put u pravcu u kojem su se uputili sa Radojevićem kako bi bili sigurni da ih niko ne prati.

Žrtvu su dovezli u Ritopek u kojem su već bile spremne lisice, traka za vezivanje, rukavice, čizme, radna odela koja su nošena prilikom ubistava, sredstva za čišćenje. U tajnoj prostoriji u klanici Radojevića su već čekali Belivuk, Miljković, Budimir, Lalić i Draganić.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Odmah su ga "zaskočili" i počeli da tuku i da mu traže šifru sa njegovog Skaja kako bi videli sa kim je u kontaktu. Potom su ga slikali, a pre toga mu dali pištolj da napuni kako bi ostavio tragove na njemu, a zatim su tim istim pištoljem oko 18 časova ispalili par metaka na kuću Marka Budmira kako bi prikrili ubistvo Radojevića. Njega sa pištoljem i pucnjavu su slali kontaktima sa telefona Zdravka Radojevića i međusobno delili koristeći njegov kriptovani telefon i uveravali njegovu suprugu da je živ i da mora da pred vozila nekim osobama i slali slike na kojima su oblepljeni selotejp trakom.

Kada su to obavili, navodno zavarali ubistvo, odveli su Zdravkovića do skrivenog prostora u kući i ubili jer je, kako se navodi, pretio Marku Budmiriu i njegovoj ženi i deci.

Prvo su ga skinuli golog, vezali, položili na stomak, postavili mu dasku ispod glave pa ga je Belivuk udario sekirom u vrat i odsekao mu glavu nakon čega su Hrvatin, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković  i Belivuk isekli na komade, samleli i njegove delove bacali u Dunav.

Foto: TV Pink/printscreen

 

Njegove lične stvari su zapalili, mašinu su oprali hemijskim sredstvima, a "Pasat" sklonili. Takođe su prisvojili njegova dva Mercedesa, jedan Rendž rover i Škodu.

Pre nego što su ga namamili preko lažnog prodavca oružja u čijoj ulozi je bio Miljković, deo Belivukog klana je vrebao Zdravkovića, piše Telegraf.

Inače, ovo su im bili nadimci na pomenutoj aplikaciji:

Veljko Belivuk - Soprano, Marko Miljković - Kratos i Leon, Srđan Lalić - Bari, Budimir Marko - Kantona, Budimir Miloš - Ares, Vlade Draganić - Boske i Brale, Nebojša Janković - Hel, Nemanja Đurić - Tajson, Nikola Spasojević - Topalović, Tešić Dejan - Fleš, Bojan Hrvatin - Anakin i Leo Luka, Nemanja Lakićević - Džeri, Nikola Stefanović - BMW, Vladimir Grek - Ragnarot, Vladimir Dimitrijević - Šeprtrlja, Filip Ivanovski - Engri, Boris Karapandžić- Salvatore, Aleksandar Vučeljić - Struja, Marko Andrić - Disenador, Stošić Aleksa - Riven.

Grupu za praćenje Radojevića na "Skaj" aplikaciji napravio je Marko Miljković, a ona se zvala 74B7BA.

U njoj su bili Veljko Belivuk, Marko Miljković, Miloš Budimir, Marko Budimir i Dragan Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading