Osuđeni Srbi za ubistvo Amerikanca na Zakintosu: Preko 20 godina robije za premlaćivanje sa smrtnim ishodom

Autor: Republika

Hronika

18.06.2022

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđene kazne.

Osuđeni Srbi za ubistvo Amerikanca na Zakintosu: Preko 20 godina robije za premlaćivanje sa smrtnim ishodom

Foto: youtube.com/sdsd/printscreen

Petorica državljana Srbije i jedan britanski državljanin poreklom iz BiH, koji su optuženi da su na smrt pretukli američkog državljanina Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u julu 2017, proglašeni su krivim na ponovljenom suđenju na grčkom drugostepenom sudu u Patri.

Drugostepeni sud je potvrdio kazne izrečene na prvostepenom suđenju 2018. godine, prenosi grčki list Ekatimerini.

Petorica optuženih proglašena su krivim za nanošenje telesnih povreda sa predumišljajem, a jedan za nanošenje telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Sud je jednom okrivljenom izrekao kaznu od deset godina zatvora, četvorici okrivljenih osam godina i drugom okrivljenom pet godina zatvora. Branioci su izjavili da su zadovoljni presudom, ali Hristos Kaklamanis, advokat koji zastupa Hendersonovu porodicu, naveo je da će porodica „tražiti, kada to postane izvodljivo, da Vrhovni sud poništi odluku“, navodi grčki list.

Republika

Foto: printscreen

Bakari Henderson

U presudi donetoj 22. novembra 2018. godine najvišu kaznu dobio je D. R, 10 godina zatvora, M. I, S. S. i N. R. osuđeni su na nešto manje zatvorske kazne, kao mlađi punoletnici, dok je M. S. osuđen na pet godina, a A. O, britanski državljanin poreklom iz BiH, osuđen je na 15 godina zatvora.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading