POGIBIJA MLADIĆA ZAVILA ŠABAC U CRNO! Detalji tragične smrti na Savi: Aleksandar stradao uoči maturske večeri

Autor:

Hronika

16.06.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica drugara s kojima je Aleksandar P. (18) bio na kupanju na plaži Stari grad nisu uspela da ga spasu.

POGIBIJA MLADIĆA ZAVILA ŠABAC U CRNO! Detalji tragične smrti na Savi: Aleksandar stradao uoči maturske večeri

Foto: Tanjug/privatna arhiva

Aleksandar P. se utopio u Savi

Beživotno telo Aleksandra P. (18), koji se prekjuče utopio u Savi u Šapcu, izvučeno je juče iz reke.

Nesrećni mladić je s dvojicom drugara oko 16.20 ušao u reku da se okupa, u jednom trenutku je potonuo, a pokušaji njegovih prijatelja i ostalih kupača da ga spasu bili su uzaludni.

Aleksandar je večeras trebalo da proslavi kraj školske godine na maturskoj večeri.

Aleksandar K., jedan od dvojice drugara s kojima se nesrećni mladić kupao na Savi, ispričao je novinarima da je uviđaj na gradskoj plaži Stari grad trajao više od pet sati. Neposredno nakon što je Aleksandar nestao reku su čamcima počeli da pretražuju pripadnici rečne policije.

- Sve se dogodilo četiri metra od obale, a policajci su rekli da je na tom mestu dubina oko tri metra. Ja sam već doplivao do polovine reke kada sam čuo njegovo zapomaganje i video da se baca i pokušava da ispliva na obalu. Mi smo prvo mislili da nas zeza, ali kad sam shvatio da je ozbiljno, vratio sam se što sam brže mogao. Bio je ispod vode, a ja sam pokušao da ga izvučem na površinu. Nisam uspeo. Teži je i viši od mene. Povukao me je za nogu i u trenutku sam i ja bio na dnu reke, a onda je moj drug Boško uskočio za nama. Kaže da ga je uhvatio za ruku. U vodu je uskočio i jedan čovek koji se tu zatekao, ali nismo uspeli da ga spasemo - ispričao je Aleksandar K.

Republika

Foto: Tanjug/privatna arhiva

 

S Aleksandrom P. poznavao se iz škole. Jednom su zajedno izašli u kafić, a ovo je bio drugi put da su zajedno otišli na reku da se kupaju.

- Mnogo mi je teško i žao zbog ove tragedije. On je pre nekoliko dana položio vozački ispit. Večeras je trebalo da ide na matursko veče. Život je bio pred njim - kaže utučeni Aleksandar K.

Kada je postalo jasno da je mladić nestao u dubini Save, najtužnije je bilo kada se na mestu tragedije pojavio njegov otac. Policija nije dozvolila mladićima koji su spasavali njegovog sina da razgovaraju s njim.

Kada se kasno preksinoć posle uviđaja koji je trajao skoro pet sati vratio kući, Aleksandar K. na društvenim mrežama opisao je dramu na reci i izrazio žaljenje zbog gubitka prijatelja.

Priznaje da mu je bilo još teže kada je pročitao pojedine komentare.

- Strašno je šta su pojedini pisali. Kao moj drug i ja smo ga udavili, a mi smo sve pokušali da ga spasemo. Umalo se i nas dvojica nismo utopili i jedva smo uspeli da isplivamo. Bilo je ljudi na obali i videli su šta se dogodilo, a policija je obavila uviđaj i razgovarala s nama i drugim ljudima koji su bili na plaži - naveo je Aleksandar K.

Telo našli ronioci

Portparol PU Šabac Aleksandar Počuča novinarima je saopštio da je Aleksandrovo telo nađeno juče oko 11 sati, nedaleko od mesta gde se utopio. Mladića je u mutnoj Savi našla ronilačka ekipa Žandarmerije iz Beograda, koja je pretragu reke otpočela prekjuče po podne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading