Papić ČEKA Stefanovića da se u SUDNICI pogledaju u oči i da kaže ko je naredio da se vrati blinda KRIMINALCU Miljkoviću

Autor:

Hronika

14.06.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar poslao opravdanje - U Francuskoj sam na sajmu naoružanja

Papić ČEKA Stefanovića da se u SUDNICI pogledaju u oči i da kaže ko je naredio da se vrati blinda KRIMINALCU Miljkoviću

Foto: ST/V. LUKIĆ, E-Stock

Papić tvrdio da je postupio po naređenju Stefanovića

Svedočenjem Milana Stanića danas je u Višem sudu nastavljeno suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću optuženom da u aprilu 2020. godine nezakonito vratio blindirano vozilo Marku Miljkoviću, sada optuženom za organizovanje kriminalne grupe koja je otimala i ubijala i mučila ljude, krijumčarila drogu i oružje. 

Stanić je svedočio kao tadašnji načelnik beogradske policije i potvrdio je da je i sam insistirao da policija često kontroliše blidirana vozila kako bi se utvrdilo zašto se njihovi vlasnici plaše za bezbednost. Stanić je negirao da je bio saglasan da se vrati vozilo Miljkoviću i rekao je: - Nisam imao sa čim da se saglašavam ako je vozilo bilo čisto.

Na sudu se danas nije pojavio ministar unutrašnjih poslova, sada ministar odbrane Nebojša Stefanović gde je pozvan da svedoči pošto je Papić u svojoj odbrani rekao da mu je Nebojša Stefanović naredio da Miljkovića dugo ne zadržavaju!

Stefanović je sudu dostavio dopis kojim je opravdao svoj izostanak službenim putem na sajam naoružanja u Francuskoj, te je sud naložio da se on ponovo pozove na ročište zakanzano za 13. jul.

 

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ministar Stefanović

Goran Papić je optužen za trgovinu uticajem i preti mu kazna od jedne do osam godina zatvora, a tužilaštvo je u optužnom predlogu tražilo od suda da mu izrekne kaznu od 4 godine zatvora i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

On je od hapšenja 9. marta, bio u pritvoru koji mu je ukinut 29. aprila i dopušteno mu da se brani sa slobode.

Inače, Papić je u odbrani rekao da je Marko Miljković po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal trebalo da bude saslušan u SBPOK-u u svojstvu građanina 15. aprila 2020.

Njega je, kako je rekao, o tome dva dana ranije obavestio telefonom tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, tražeći da se saslušanje obavi "profesionalno, efikasno i bez nepotrebnog zadržavanja i da odmah sve prosledi tužilaštvu".

Dalje je ispričao da ga je tog 15. aprila, oko podne ponovo pozvao Stefanović i pitao "koji to deo mog naređenja nije jasan, rekao sam da se to obavi brzo, a vi ga držite već pet sati".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading