PALA TRI HRVATSKA POLICAJACA! Odavali poverljive informacije srpskim kriminalcima preko aplikacije Skaj!

Autor:

Hronika

13.06.2022

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skaj platforma, kriptovana i navodno sigurna komunikacija među kriminalcima svih vrsta, ponovo se pokazala kobnom za neke od njih.

PALA TRI HRVATSKA POLICAJACA! Odavali poverljive informacije srpskim kriminalcima preko aplikacije Skaj!

Foto: Tanjug/AP

Međutim, u najnovijoj policijskoj akciji, u mrežu upecala su se i tri policajca, koja se sumnjiče da su za novac u informacijskom sistemu MUP-a proveravala da li je za nekim osobama raspisana poternica, mogu li sigurno da pređu granicu...

Tako bar tvrde USKOK i MUP koji su zajedničkim delovanjem sproveli kriminalističko istraživanje nad osam osoba. Među tim osobama, tri su im nedostupne, a kako se nezvanično saznaje, radi se o Kemalu R, Dušanu G. i Mladenu Š.

Kemal R. i Mladen Š. su kako se sumnja pripadnici crnogorsko-srpskog kriminalno miljea. Što se tiče Hrvatske, istragom je obuhvaćeno pet osoba, među kojima su tri policajca, od kojih je jedan u penziji.

Upravo on, a reč je o Željku C., sumnjiči se da je od svojih kolega Anđelka H. i Tomice S., tražio da mu rade određene provere u informacijskom sistemu MUP-a. Osobe koje su te provere tražile, potom bi uplatile novac na račun, a taj su novac, kako se sumnja podizale, Ljiljana Š. i Andreja K, koje su rodbinski povezane s jednim od osumnjičenih policajaca. Prema USKOK-u i MUP-u, sve navedeno događalo se od januara 2019. do 11. aprila 2022. na području Hrvatske i Slovenije, a dvojica osumnjičenih policajca bili su zaposleni u stanici granične policije Macelj, prenosi Večernji list.

Njihove "usluge" su plaćene po 200 do 300 evra, a na kraju se sumnja da su osumnjičeni sebi pribavili najmanje 12.000 evra i 49.730 dinara, a taj je novac podeljen između njih na za sada neutvrđen način.

Petorka koja je uhapšena u Hrvatskoj je ispitana, a nakon ispitivanja dve osumnjičene su puštene da se brane sa slobode, dok za trojicu policajaca USKOK traži određivanje pritvora.

Inače, ova hapšenja, svojevrstan su nastavak više ranijih operativnih akcija, koje su ciljale zločinačka udruženja koja su se bavila falsifikovanjem isprava, pa i pasoša. Reč je o akcijama koje su sprovedene tokom 2019. i 2020. a na kraju su rezultirale većim brojem krivičnih prijava protiv više osoba.

(Večernji list)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading