"PRED OČIMA MI JE UDARIO DETE, PA POKUŠAO DA POBEGNE": Ispovest oca čijeg sina je kolima udario maloletnik

Autor: Republika

Hronika

09.06.2022

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je protiv tinejdžera podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku za ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja.

"PRED OČIMA MI JE UDARIO DETE, PA POKUŠAO DA POBEGNE": Ispovest oca čijeg sina je kolima udario maloletnik

Foto: printscreen

Maloletnik (16) u utorak uveče je u naselju Altina udario očevom "hondom sivik" dečaka (13) na biciklu i pobegao. Nakon sat vremena pronađen je u automobilu svoje majke!

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 20 sati na raskrsnici ulica Ugrinovački put i Male pruge, a nekoliko minuta pre toga policajac je pokušao da zaustavi mladića u "hondi" koja nije imala prednju registarsku tablicu.

Pokušali da ga zaustave

- Vozač nije stao na znak policije i nastavio je da vozi ka Novom novosadskom putu. Tokom bekstva, na Ugrinovačkom putu udario je bicikl koji je vozio dečak. Povređeno dete prevezeno je na Institut za majku i dete, a tinejdžer se ponovo dao u beg - kaže izvor:

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Policijski auto

- Zaustavio se ispred jedne firme, ostavio kola, pa utrčao u dvorište. Patrola je oko 21.30 zaustavila ispred te firme "audi A3" koji je vozila žena (49), dok je na mestu suvozača bio njen sin, koji je prethodno udario dete i pobegao.

Sličan slučaj

Mladić pokosio dete u Kupinovu

Dva dana pre nesreće na Altini dogodila se još jedna identična u Kupinovu, u kojoj je nastradao dečak Damjan Jovanović (3) kada je na njega svojim BMW naleteo tinejdžer (17) iz istog sela. - Dečak je bio na igralištu sa ocem kada se iznenada istrgao od njegovih ruku i istrčao na put. Na njega je tada naleteo tinejdžer i od siline udarca bacio ga pored puta. Dete su odmah stavili u kola i krenuli u bolnicu, a negde na pola puta sreli su se sa ekipom Hitne pomoći. Predali su im malog Damjana, koji je još uvek bio živ, ali je do bolnice preminuo - ispričali su svedoci događaja za Kurir.

- Maloletnik je priznao da je vozio auto koji je prethodno učestvovao u saobraćajnoj nesreći - kaže sagovornik.

Policija je obavila razgovor i sa direktorom firme ispred koje je vozilo pronađeno.

- On je rekao da ne može da vrati kamere i da ne zna ko je vozio "hondu". Navodno, upravo je ovaj čovek otac mladog vozača.

Otac svedok udesa

Jovan Micković, otac povređenog dečaka, ispričao je za Kurir da se nesreća dogodila ispred njega.

- Pred očima mi je udario dete. Krenuo sam odmah za njim, kada smo stigli do firme u kojoj je sakrio auto, izašao je njegov otac i počeo da se raspravlja s nama. Policija je bila sa mnom, objasnio sam da je neko ko je udario moje dete automobilom ušao ovde, na šta je on počeo da govori kako ga policija muči i maltretira. Nije dozvolio nikome da uđe u krug firme - ispričao je Micković za Kurir i dodao:

- Posle nekog vremena povukli smo se, policija je čekala malo niže u ulici. Majka dečaka pokušala je da ga neopaženo odveze odatle, tada su ih zaustavili i priveli ga. Navodno, on vozi automobil, motor i kvad od 12. godine, stalno divlja. Po komšiluku se priča da je pre nekoliko meseci, navodno, udario majku i dete autom - tvrdi otac.

Policija je protiv tinejdžera podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku za ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading