Ako me ubije, šta će biti sa mojom decom? Zlatan robijao zbog maltretiranja Lidije! Njene reči na suđenju lede krv u žilama: Uvek sam ga se plašila!

Autor:

Hronika

09.06.2022

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rečenica koju je Lidija Miljković, Srpkinja koju je u sredu ubio bivši suprug u Vićenci, izgovorila pre dve godine tokom suđenja Zlatanu Vasiljeviću, danas posebno izazivaju jezu.

Ako me ubije, šta će biti sa mojom decom? Zlatan robijao zbog maltretiranja Lidije! Njene reči na suđenju lede krv u žilama: Uvek sam ga se plašila!

Foto: Facebook/printscreen

Lidija i Zlatan

- Uvek sam se plašila, ako uradim nešto sa čim se on ne slaže, šta će se desiti. Ako me ubije, šta će biti sa mojom decom? - izgovorila je Lidija u julu 2020. godine, kada je njen bivši suprug osuđen na godinu i 10 meseci zatvora zbog maltretiranja Lidije.

Vasiljeviću (koji je u istom postupku takođe bio oslobođen optužbe za seksualno nasilje) kazna je potom po žalbi smanjena na godinu i po zatvora drugostepenom presudom kojom su takođe ukinute do tada važeće mere opreza, prenosi ilgiornaledivicenza.it.

Foto: facebook.com

Zlatan Vasiljević

On je nakon toga iz zatvora prešao u kućni pritvor. Vasiljević je tokom godina promenio nekoliko advokata, a poslednja koja ga je branila, Alesandra Neri, rekla je da se čula sa njim samo dan pre nego što je njen klijent ubio bivšu suprugu Lidiju, sadašnju devojku pa sebe.

Šokirana sam. Nikad nisam mislila da se tako nešto može dogoditi. U utorak sam razgovarala sa Vasiljevićem. Bio je to potpuno normalan razgovor, pitala sam ga da li je možda dobio dokumenta procesa koji je u toku - rekla je Neri.

Vasiljević, koji je poreklom iz Bosne, čekao je još jedno suđenje na kojem je ponovo pozvan da se brani sa slobode od optužbi za maltretiranje u porodici za epizode ​​koje su se dogodile između 2012. i 2018. godine.

- Tokom razgovora rekla sam Zlatanu, koji je tada bio nezaposlen, da nastavi da traži posao - rekla je Neri, i dodala da su nakon toga počeli da razgovaraju o drugim stvarima, ali da ništa u njegovim rečima nije ukazivalo da će se desiti nešto loše.

Foto: Facebook/printscreen

Lidija Miljković

Zlatan Vasiljević (42) je bio u Italiji nekoliko godina. Zatim se oženio Lidijom sa kojom je imao dvoje dece. Pre nego što je ostao bez posla, ovaj 42-godišnjak je radio kao tegljač, što je posao koji je porodici omogućio dobar životni standard. Ali onda, tokom godina, nešto se promenilo.

Kako bi nastavio da porodici pruža dobar život, Vasiljević je počeo sve više da upada u dugove. Počele su svađe sa ženom, on je navodno postajao sve nasilniji, što je dovelo do suđenja i razvoda.

- Jedno vreme Zlatan je bio opsednut bivšom suprugom, nadao se da će se pomiriti. Poslednjih meseci je takođe počeo da izlazi sa drugom osobom. Međutim, rekao mi je da ne želi ništa više da zna o svojoj bivšoj ženi; da ga ona više nije zanimala. Da je imao druge planove - rekla je advokat Neri.

Ona takođe nije mogla da objasni odakle Zlatanu oružje.

- Sve što sam čula šokiralo me je - rekla je advokat. Kaže da je posebno šokiralo i kada je čula ime druge žrtve svog klijenta - u pitanju je Gabriela Serano, prema pisanju medija.

Prema rečima advokata, i ona je izašla iz braka koji je takođe bio nasilan, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading