UHAPŠEN NAVIJAČ U PIONIRU: Tužilac mu zabranio da ide na utakmice, pa ga zatekao tamo

Autor:

Hronika

08.06.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nadležno tužilaštvo je odredilo zadržavanje do 48 sati za U.K. jer je prekršio meru bezbednosti - zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama, koja mu je prošle sedmice izrečena sudskom presudom uz uslovnu kaznu zatvora od godinu i četiri meseca, s rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 50.000 dinara

UHAPŠEN NAVIJAČ U PIONIRU: Tužilac mu zabranio da ide na utakmice, pa ga zatekao tamo

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Uhapšeni navijači Crvene zvezde i Partizana

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa VJT u Beogradu, priznavši učešće u tuči navijača koja je usledila nakon utakmice između FK Patrtizan i FK Vojvodina 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu.

Međutim, U.K. je u ponedeljak prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene Zvezde i Partizana odigranoj u hali "Aleksandar Nikolić", uprkos zabrani prisustvovanja košarkaškim i fudbalskim utakmicama ova dva tima, čime je izvršio krivično delo - kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti iz člana 340a Krivičnog zakonika.

Zbog izvršenja novog krivičnog dela, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i da U.K. izrekne utvrđenu zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora.

Republika

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Hapšenje navijača

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a koji je Viši sud potvrdio krajem prošle sedmice presudom.

Na istu kaznu osuđen je i N.N, dok je treći učesnik pomenute tuče R.K. je prema sporazumu o priznanju krivičnog dela osuđen na pet meseci kućnog zatvora, 50.000 dinara i dve godine zabrane prisustva sportskim priredbama. Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu postupaće u predmetu protiv U.K. povodom krivičnog dela kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti.

Tužilac pred kojim je priznao krivicu ga primetio na utakmici?

Kako nezvanično saznaju "Novosti", prisustvo U.K. na košarkaskoj utakmici primetio je postupajući tužilac, pred kojim je U.K. priznao krivicu i zakljucio sporazum na osnovu kojeg je osuđen. 

Naime, isti tužilac je kontakt tačka u VJT u Beogradu za saradnju sa policijom radi brzog i efikasnog procesuiranja izvršilaca krivičnih dela nasilničko ponašanje na sportskim priredbama i lično prisustvuje svim utakmicama visokog rizika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading