SASLUŠAN KUVAR ĐURA! Ubica iz Jakova priznao zločin: Tukli su mene i oca, NE SEĆAM SE TRENUTKA KADA SAM PUCAO!

Autor:

Hronika

02.06.2022

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đura N. (23) saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je 29. maja 2022. godine u Jakovu usmrtio Vuka J. (30) iz automatske puške "kalašnjikov".

SASLUŠAN KUVAR ĐURA! Ubica iz Jakova priznao zločin: Tukli su mene i oca, NE SEĆAM SE TRENUTKA KADA SAM PUCAO!

Foto: www.profimedia.rs/privatna arhiva

Đura N. (levo) ubio Vuka J. u Surčinu

Kako Republika saznaje, Đura N. je izneo svoju odbranu u prisustvu izabranog branioca i priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret.

- Optuženi je izrazio kajanje i tvrdio da se ne seća samog pucanja. Rekao je da su ga ranije tog dana ubijeni, njegov rođeni brat i još jedan njihov prijatelj maltretirali i prebili, ali je uspeo da pobegne kući. Kasnije su tukli i njegovog oca, a tokom večeri došli su mu ispred kuće gde su tukli i njegovog brata - navodi sagovornik Republike.

Prema njegovim rečima, on je bio u strahu da mu ne diraju i majku, jer je "čuo da oni sve redom maltretiraju u tom kraju", pa je uzeo pušku iz svoje spavaće sobe i krenuo ka Vuku i ostalima.

- Nakon pucnjave, za koju je rekao da se ne seća, seo je u svoj golf 4 i pobegao u šumu gde se krio do predaje - objašnjava naš izvor detalje sa saslušanja i ističe da je Đura N. tvrdio kako nije znao da je Vuka J. ubio sve dok se nije predao.

Na pitanje odakle mu oružje, Đura N. je odgovorio da je pušku i kesu sa municijom našao preko oko godinu dana šetajući u blizini manastira Fenek.

- Optuženi je izjavio da je oružje nakon toga odneo kući - dodaje naš sagovornik.

Prema našim informacijama, nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti. 

Osumnjicenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u sticaju da krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading