ODLIČNI REZULTATI! Viši javni tužilac u Beogradu istakao značaj saradnje s medijima

Autor:

Hronika

01.06.2022

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za manje od mesec dana od formiranja nove službe za saradnju sa medijima, Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je više od 70 medijskih informacija iz oblasti svog rada i postupanja.

ODLIČNI REZULTATI! Viši javni tužilac u Beogradu istakao značaj saradnje s medijima

Foto: Tanjug/S.Radovanović

Više javno tužilaštvo

Od 5. maja zaključno sa 31. majem, tužilaštvo je izdalo 31 saopštenje za javnost i odgovorilo na 43 novinarska pitanja u vezi sa predmetima koji zanimaju javnost, što je do sada najveći broj objava koje je dalo neko javno tužilaštvo u Srbiji

U istom periodu u prostorijama Višeg javnog tužilaštva, u beogradskoj Palati pravde, održani su sastanci sa novinarima, kao i sa portparolima iz osnovnih javnih tužilaštava sa teritorije nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u cilju koordiniranja medisjkih objava i bolje saradnje. 

Sastancima je prisustvovao i Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, koji je naglasio značaj otvaranja tužilaštva prema medijima i javnosti, pre svega radi blagovremenog i tačnog informisanja, veće transparetnosti rada, a u želji da se poveća poverenje gradjana u rad javnog tužilaštva. 

Republika

Foto: VJT

Više javno tužilaštvo u Beogradu

Službom koordinira savetnik za medije, bivši novinar sa dugogodišnjim iskustvom u izveštavanju o radu pravosudja, koji je medijima dostupan za pitanja i odgovore i mimo utvrdjenog radnog vremena tužilaštva.

Sve informacije koje se tiču rada VJT, izuzev onih koje su zakonom predvidjene kao poverljive, zbog tajnosti istrage, na ovaj način će i u narednom periodu biti blagovremeno prosledjene, odnosno dostupne javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading