Neverovatno ko je slao lažne dojave o postavljenim bombama po ustanovama u Beočinu!

Autor:

Hronika

27.05.2022

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici policije su obavili kontradiverzioni pregled svih ovih ustanova i utvrdili da su dojave bile lažne.

Neverovatno ko je slao lažne dojave o postavljenim bombama po ustanovama u Beočinu!

Foto: printskrin

Policija u Novom Sadu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i Tužilaštvom za organizovani kriminal, rasvetlili su lažne dojave o postavljenim bombama u Beočinu iza kojih, kako se sumnja, stoji trinaestogodišnjak iz ovog mesta.

Sumnja se da je on, u prethodna dva dana, na nekoliko adresa poslao mejlove u kojima se tvrdi da su bombe postavljene u osnovnoj školi, predškolskoj ustanovi, sportskom i kulturnom centru u Beočinu.

Pripadnici policije su obavili kontradiverzioni pregled svih ovih ustanova i utvrdili da su dojave bile lažne. Policija je, takođe, o ovom događaju dostavila izveštaj Tužilaštvu za organizovani kriminal i obavestila Centar za socijalni rad u Beočinu.

Poslednjih nedelja poslato je oko 500 pretećih dojava o postavljenim bombama na teritoriji Srbije.

Serija dojava otpočela je početkom marta i prve u nizu otišle su na adresu beogradskog aerodroma i bile direktno vezane za letove prema Rusiji. Te prve pretnje takođe su, ako je suditi po IP adresama, upućene iz Poljske i poneka iz Ukrajine. 

Do sada su mejlovi sa upozorenjima poslati u 50 navrata odnosno intervala, a najači udar bio je tokom prošle nedelje. Tokom samo jedne dojave bukvalno je onemogućena nastava po školama u Beogradu.

Lažne dojave širom Srbije, a najviše u glavnom gradu, nizale su se po gotovo svim objektima od tržnih centara, muzeja, preko pošta, zološkog vrta, ali i tri bolnice.

Posle su počele da stižu i po drugim gradovima i onemogućavaju rad škola i drugih ustanova.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading