Marihuana i devize otkrivene tokom praznika

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

08.01.2018

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su 6. i 7. januara na graničnim prelazima sa Mađarskom i Rumunijom sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili kilogram marihuane i 13.000 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carina.

RepublikaFoto: Tanjug
Marihuana

Marihuana je otkrivena na izlazu graničnog prelaza Horgoš i nedelju oko pet sati ujutru, kada je na red za kontrolu došao autobus koji saobraća na relaciji Prizren - Ahen.

Tokom kontrole autobusa kojim je upravljao 45-godišnji srpski državljanin, albanske nacionalnosti, carinski službenici su na pitanje da li neko ima nešto da prijavi za kontrolu, dobili negativan odgovor. 

Ubrzo je iznad sedišta broj 35-36, na kojima niko nije sedeo, u torbi koja se nalazila na polici za odlaganje ručnog prtljaga, otkriven paket u kome se nalazilo kilogram marihuane. 


Prethodnog dana, na ulazu graničnog prelaza Vatin kod državljanke Jermenije sa stalnim boravkom u Srbiji otkriveno je 13.000 neprijavljenih deviza - evra i rumunskih leja.

Putnica se iz Rumunije u mercedesu rumunskih registarskih oznaka uputila ka Srbiji, a na pitanje carinika da li sa sobom nosi novac u gotovini, odgovorila je odrično.

Međutim, detaljnom kontrolom automobila u ženskoj tašni koja se nalazila na sedištu pronađeno je ukupno 21.000 evra i 9.520 rumunskih leja (oko 2.000 evra). 

S obzirom na to da devize nije prijavila, putnici je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je 13.000 evra privremeno zadržano, navadeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading