MATEJ PERIŠ JE PRONAĐEN, ALI NJIHOVI NESTANCI SU JOŠ UVEK MISTERIJA! Ovo je šestoro mladih za kojim se još uvek TRAGA!

Autor:

Hronika

24.05.2022

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak i pronalazak Splićanina Mateje Periša za kojim se tragalo tačno 139 dana ili pet meseci, podsetio je javnost na slučajeve nestanka i drugih mladih čije sudbine uprkos mesecima i godinama nisu poznate.

MATEJ PERIŠ JE PRONAĐEN, ALI NJIHOVI NESTANCI SU JOŠ UVEK MISTERIJA! Ovo je šestoro mladih za kojim se još uvek TRAGA!

Foto: Privatna arhiva

Porodice, prijatelji, poznanici i dalje žive u brizi gde su njihovi najbliži, a uprkos brojnim informacijama koje su većini njih dolazile tokom potraga ispostavilo se da su uvek bile netačne.

Petoro mladih koji su nestali pod misterioznim okolnostima i dalje nema, kao ni pravih informacija šta im se dogodilo.

Barbara Vitez (15)

Devojčica iz Sente nestala je 25. novembra 2016. godine kada se vraćala sa rodendana, navodno tada je pala s mosta u Senti.

Foto: Privatna arhiva

Barbara Vitez

Ronioci su danima pretraživali reku, ali njeno telo nije nađeno. Barbarini roditelji za sve ovo vreme dobijali su razne informacije o tome gde bi njihova ćerka mogla da bude. Između ostalog ida je oteta, da se udala, da je prodata u belo roblje, a dobili su čak i anonimno pismo nekoliko nedelja nakon njenog nestanka "da je Barbara drogirana, silovana, zadavljena, a potom bačena u reku".

Međutim, zvaničnih potvrda ovakvih informacija nikada nije bilo, pa se veruje da su sve bile lažne. Barbara je, inače, na Interpolovoj žutoj poternici, na kojoj se nalaze nestale osobe, od februara 2017. godine. Na dan nestanka, pre šest godina, dvojica njenih drugara ispričala su policajcima da se ona saplela na mostu na Tisi i upala u reku. Međutim, njen otac i majka ne veruju u to.

- Poslednji put viđena je 25. novembra 2016. u prodavnici, kada su je snimile kamere. Na snimku se ne vidi da li je naša ćerka sa tom dvojicom dečaka krenula ka mostu ili na drugu stranu - govorio je ranije otac Endre.

Tisu su u to vreme nekoliko puta pretraživali pripadnici srpske i mađarske ronilačke policijske jedinice, zajedno sa psima. U potrazi, koja je trajala mesec i po dana, telo nestale Barbare nije pronađeno.

Eleonora Arežina (10)

Gde je malena Eleonora njena majka se pita već godinama unazad od kada je devojčica nestala bez traga i glasa još 2017. godine. Sumnja se da je devojčicu oteo njen otac i odveo u Austriju nakon što je sud majci dodelio starateljstvo. Pa ipak, majka devojčice ne zna ni da li je mala Eleonora uopšte živa.

Foto: nestalisrbija.rs

Eleonora Arežina

Dete je, kako je majka ranije pričala, zajedno sa njom trpelo fizičko i psihičko nasilje dok su bile u zajednici sa Eleonorinim ocem, ali maltretiranje nije prestalo ni kasnije zbog čega strahuje da više neće imati priliku da je zagrli. Obraćala se različitim institucijama, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, ali bezuspešno.

Milan Mišković (26)

Milan Mišković iz Šapca nestao je 16. marta 2020. na Dunavu u Slankamenu, i od njega do danas nema ni traga ni glasa. On je tog dana nestao sa Ilijom Đokićem (26) čije je telo pronađeno oko mesec dana kasnije, a poslednji put su viđeni kako isplovljavaju u čamcu na Tisi.

Foto: nestalisrbija.rs

Milan Mišković

Telo Ilije Dokića je pronađeno posle 26 dana, a šta se tačno desilo kobnog dana i dalje je misterija. Otac nestalog mladića, Dejan Mišković ispričao je ranije za medije da je nelogičnosti u ovom slučaju mnogo, a neke indicije pokazuju da je njegov sin možda i dalje živ.

- Prvi, veoma bitan detalj je taj što pokojni Ilija Đokić, Milanov drug, nije imao čist dosije, a moj Milan je bio čist kao suza. Bio je dečko za primer, nije konzumirao nikakve psihaktivne supstance. Živeli smo zajedno, i nikada ništa nije sakrio od mene - rekao je otac Dejan.

On je nedugo nakon nestanka sina izvukao poslednji listing poziva.

- Ustanovljeno je da postoji jedan broj koji meni nije poznat, a koji ga je poslednji zvao. U pitanju je postpejd broj, koji je zaveden pod određeno ime i prezime. Taj poziv njemu je upućen posle samog prelaska Dunava, kada je i krenula oluja. -

Inače, Milanov telefon davao je signal još mnogo nakon nestanka. Nestali su oko 10 ujutru, a signal je imao sve do 22 sata istog dana. Telefon je prema očevim rečima možda mogao da definitivno pokaže njegovu lokaciju.

- Ima tu još mnogo sumnjivih stvari. Jedan drug je našao čamac, drugi živi baš u blizini tog broja koji ga je zvao neposredno pre tragedije. -

Ksenija Lukić (30)

Ksenijin momak Aleksandar S. (42) 26. februara prijavio je nadležnima da je sa Ksenijom proveo veče na Petrovaradinskoj tvrdavi, te da je ona nakon svađe prvo pobegla od njega, a zatim skočila sa mosta.

Foto: Printskrin

Ksenija Lukić

On je odmah po dolasku policije i Hitne pomoći u teškom psihičkom stanju prebačen u KC Vojvodine. Od tog dana o Kseniji se ništa ne zna.

Njena porodica nema nikakvih informacija o njoj i ne žele da poveruju u navode medija da je ona nakon svađe sa momkom skočila sa novosadskog mosta "Duga".

Njena sestra ranije je kazala za Blic da još ne gube nadu jer se ona zvanično i dalje vodi kao nestala.

- Sve je ovo jako stresno za celu našu porodicu. Čitamo razne naslove u medijima i svi navode na to da je ona skočila sa mosta, a mi nismo ni u to sigurni. Ona se vodi kao nestala i mi nećemo da prihvatimo da je više nema. Barem ne dok nam zvanično ne jave, ali nam se niko ne obraća. Ne gubimo nadu. Nemamo nikakvih potvrda od policije. Ništa ne znamo - priča uzrujana Ksenijina sestra.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije do kojih je došao Blic, Ksenija se ne nalazi u registru nestalih lica na portalu nestalisrbija.rs i od same prijave da je nestala postoji osnov sumnje da je zaista skočila sa mosta.

- Specijalne jedinice žandarmerije su danima bezuspešno pretraživale teren. Usled niske temperature vode, slabe vidljivosti i nepristupačnog terena zbog vodostaja Dunava ronilačke ekipe su odustale od dalje potrage, ali policija još nije zaključila ovaj slučaj - priča za Blic izvor iz novosadske policije.

Marija Kepić (31)

Marija Kepić iz Aranđelovca nestala je krajem oktobra 2020. godine. U trenutku nestanka imala je 29 godina. Sa sobom je ponela torbu.

Foto: printscreen/facebook

Marija Kepić

Porodica tada, a ni do danas ne zna da li je u toj torbi bilo dokumenata. Pozivi nisu uzvraćeni, a poruka o tome da je dostupna sa njenog broja nije stigla.

U trenutku nestanka Marija je bila nezaposlena, ali je uskoro trebalo da počne da radi, i to u struci, kao medicinska sestra. Od momenta nestanka porodica je dobila dve dojave.

Navodno je viđena sredinom novembra iste godine. Ipak, te informacije ostale su nepotvrđene. Do dana današnjeg nije poznato šta se sa njom dogodilo.

Biljana Đorić (26)

Biljana je nestala u 19. godini, 2. decembra 2015. u Kraljevu. Tog dana doputovala je iz Kosovske Mitrovice, gde je studirala na Ekonomskom fakultetu, do Kraljeva, gde su živeli.

U Kraljevu je, na kiosku "Zadužbina" ostavila svoj pasoš i telefon uz reči: Doći će neko ovo da uzme.

Foto: Privatna arhiva

Biljana Đorić

Prema pisanjima medija Biljanina majka i porodica nikada nisu prestali da veruju da je ona živa i da će se nekada pojaviti.

- U sredu uveče rekla mi je da sutradan polaže ispit iz engleskog i ja sam joj rekla da ide da uči i da se javi ujutru. Tog 2. decembra čule smo se oko 12 sati kada mi je javila da je sve super uradila i da će proći ispit. Od tada se više nije javila - pričala je Biljanina majka za medije svojevremeno.

Za Biljanom je raspisana žuta Interpolova poternica. Ponuđena je i novčana nagrada za informaciju, koja bi trebalo da se obnovi, ali ništa.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading