SVEĆE I CVEĆE ZA MATEJA: Beograđani se oprostili od Splićanina (FOTO)

Autor: Republika

Hronika

23.05.2022

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matej Periš sahranjen je danas u Splitu u krugu porodice i njbližijih prijatelja.

SVEĆE I CVEĆE ZA MATEJA: Beograđani se oprostili od Splićanina (FOTO)

Foto: ST/D. KADIĆ/Printskrin

Momak čiji je nestanak u noći između 30. i 31. decembra prošle godine digao na noge ceo region, ispaćen je na večni počinak u gradu u kom je rođen.

Nakon 139 dana od kada mu se izgubio svak itrag njegovo telo isplivalo je 8 kilometara od mesta nestanka, kod Ada Huje, a prinašli su ga mornari.

Zbog tkiva koje je na telu bilo oštećeno, rađena je obdukcija ali po odeći i stvarima koje su pronađene kod tela sve je ukazival ona to da se radilo o nestalom mladiću iz Splita.

Beograd i beograđani prisustvovali su misi u crkvi Sv Antun gde je bio izložen kovčeg sa Matejevim telom da bi potom bilo transportovano za split.

Po rekacijama pristunih i broju okupljenih slučaj Matej Periš je spojio dva naroda, ostavivši po strani sve istorijske sukobe.

Na mestu gde je poslednji put viđen kod restorana Savanova, okupio se zavidan broj Beograđana koji je palio sveće i bacao cveće u reku odavši počast tragično izgublenjom mladom životu.

Nakon što su sveće upaljene, građani su veliki broj balona pustili niz reku.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading