MATEJ JE ISPRAĆEN, MISTERIJA JE OSTALA! Izvor otkriva poslednju tajnu Splićanina: DA LI JE MAJA NEŠTO ZNALA, A PREĆUTALA?! (VIDEO)

Autor:

Hronika

20.05.2022

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Maja Sopta nije objasnila kako to da u kritičnom trenutku nije uspela da se javi Mateju zbog muka sa snegom na parkingu, a snega nije bilo.

MATEJ JE ISPRAĆEN, MISTERIJA JE OSTALA! Izvor otkriva poslednju tajnu Splićanina: DA LI JE MAJA NEŠTO ZNALA, A PREĆUTALA?! (VIDEO)

Foto: ATA Images/estock/ST

Po pronalasku tela Splićanina Mateja Periša (27) i dalje su ostali nerazjašnjeni detalji njegovog nestanka i kako je završio u reci i zbog čega, a veliku sumnju da nešto nije ispričala istražnim organima bude i ponašanje i izjave njegove sugrađanke Maje Sopte (32).

Istragom je otkriveno da je Matej uoči nestanka zvao Maju telefonom i da joj je pisao na Instagramu, ali da mu se nije javila, da bi ona naknadno ispričala ne baš uverljivu verziju događaja.

Sumnja se da je Maja imala saznanja u vezi s navodima da je Matej koristio narkotike zbog kojih je i navodno skočio u reku, ali je ona to demantovala.

Republika.rs

 

 

Maja je posle nestanka Mateja privremeno ugasila profile na društvenim mrežama, a posle nekoliko meseci je opet postala aktivna i objavljivala je fotografije s putovanja.

Kada je Matej pronađen, Maja je zacrnila obe naslovne slike profila na Fejsbuku i time podgrejala nove sumnje da ovde nije samo reč o tuzi koju oseća za prijateljem.

- Matejevom ocu Nenadu Maja Sopta je ispričala da ne može sebi da oprosti što mu se nije javila kobne noći jer bi mu najverovatnije pomogla da prebrodi problem koji je imao i zbog kojeg je jurcao po ulicama kod Brankovog mosta nakon što je izašao iz noćnog kluba "Gotik" u Beton hali. Neprestano je plakala i ponavljala da joj je neopisivo krivo - ispričao je izvor Srpskog telegrafa.

On dodaje da mnogi misle da je imućna Splićanka Maja znala nešto o Matejevom boravku u Beogradu, ali da je to prećutala.

Republika.rs

 

 

- Dodatnu sumnju i nevericu u njene navode pobuđuje i to što je rekla da nije uspela da se javi Mateju jer se uparkiravala u otežanim uslovima zbog snega i leda, kojeg u Beogradu nije bilo tih dana - navodi naš sagovornik. 

Sopta je, inače, Mateja poznavala od ranog detinjstva jer je njena mama bila Mateju učiteljica. Poslednjih godina sarađivala je sa Matejem jer je on radio kao skiper na njenim plovilima.

Simptomatično je i to što je Maja uveravala one koji su kontaktirali s njom iz Splita na dan Matejevog nestanka da će se uskoro pojaviti. Ona je i za tu situaciju dala ne baš vešto saopštenje.

Republika

 

 

- Tek kada je 31. sa mnom kontaktirala policija, shvatila sam koliko je ozbiljna situacija, pokušala sam da umirim sve i da im kažem da će se javiti, da mu nije ništa. Medutim, kada je policija kontaktirala sa mnom, shvatila sam koliko je ozbiljno - rekla je tada Maja. Posle toga je zaćutala.

Negirala da je zvao zbog droge

Mnogima je bila sumnjiva i njena reakcija kad je dala intervju za TV Prva. Maja je tada negirala da je Matej pokušavao da stupi u kontakt sa njom da bi, prema nekim sumnjama, nabavio narkotike za sebe i društvo.
- To je zlatan momak. Ne može bilo ko da radi i studira, a da se pritom bavi sportom. Ni ja isto ne bih postigla da koristim apsolutno išta - rekla je Maja u intervjuu i negirala da je njen sugrađanin hteo da stupi u kontakt s njom tim povodom.

Čeka se veštačenje kartice

Matejevi najbliži očekuju da će iz telefona koji je pronađen u njegovom džepu nakon što je njegovo telo isplivalo posle skoro pet meseci uspeti da se pronađe odgovor zašto je Matej te noći ostavio prijatelje, istrčao iz kluba i potom ušao ili upao u vodu.
Sudski veštak Branislav Blagojević objasnio je da verovatnoća da će telefon pružiti neku informaciju skoro ne postoji, ali tvrdi da stručnjaci mogu da izvuku podatke s kartice.
- U 99 odsto slučajeva u kojima sam ja radio s takvim ili sličnim telefonima, od telefona ne ostane ništa, posebno ako je ovako dugo u vodi. Ipak, kartica može da se spase i posle toliko vremena i sa nje MUP može da očita podatke, posebno one od poslednjih nekoliko dana, koji će i te kako značiti u istrazi - rekao je Blagojević.

Slušao Bekutinu pesmu

Drug Mateja Periša obelodanio je šta je nesrećni mladić slušao pred put u Beograd, kojem se veoma radovao. Taj prijatelj je na na društvenim mrežama pet dana pre Matejevog puta podelio skrinšot poslednje prepiske na Vocapu sa Matejem.

Matej je drugu prosledio link pesme "Bekrija" Ane Bekute i ispod napisao "To će se slušati u Beogradu", a drug mu je na to poručio da mu se sviđa ideja i lajkovao pesmu.

 

Komentari (0)

Loading