TELO ZA KOJE SE SUMNJA DA JE MATEJ PERIŠ PRONAĐENO 8 KILOMETARA OD MESTA GDE JE NESTAO: Obavlja se identifikacija, otac dolazi u Beograd

Autor: Republika

Hronika

18.05.2022

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Telo mladića jutros su našli mornari na levoj strani Dunava.

TELO ZA KOJE SE SUMNJA DA JE MATEJ PERIŠ PRONAĐENO 8 KILOMETARA OD MESTA GDE JE NESTAO: Obavlja se identifikacija, otac dolazi u Beograd

Foto: Google maps, Facebook

Mateji Perišu (28) trag se izgubio u noći, između 30. i 31.decembra prošle godine, kod Beton hale što je osam kilomeatara dalje od mesta gde je nađeno telo za koga se sumnja da je mladi Splićanin.

- Tužilac je naredio da se obavi obdukcija tela muškarca nađenog jutros oko 9 sati u Dunavu. Nakon toga uporediće se njegov DNK sa onim koji je uzet od Nenada Periša Matejevog oca-kaže naš sagovornik.

Telo mladića jutros su našli mornari na levoj strani Dunava.

- Čuo sam se jutros sa policijom. Na osnovu garderobe mogu reći da je to moj Matej. Uradiće se DNK-a analiza. Ja cu doci u Beograd- rekao je za "Telegraf.rs" Nenad Periš, otac nestalog mladića.

E-Stock

Matejev otac Nenad Periš

Podsećanja radi, policija je obavila razgovor sa drugovima nestalog Periša. Oni su rekli da je mladić platio piće i nestao. Mislili su da se zapričao sa nekim.

Matej Periš živ je viđen 8 kilometara dalje od mesta gde je jutros isplivalo telo.

Ovo  je detaljan hronološki redosled Matejevog kretanja u noći između 30. i 31. decembra prošle godine.

1.43Matej kreće iz Beton Hale, nakon čega se kreće ka Karađorđevoj ulici, a dalje ka Brankovom mostu.

Printscreen/Youtube,MUP

Matej Periš trči Karađorđevom ulicom nakon izlaska iz Gotika

1.44 - Većinu vremena Matej trči i nema interakciju sa drugim licima osim kada pokušava da uđe u taksi. U ovom trenutku smo utvrdili da je u pitanju Matej.

Printscreen/Youtube,MUP

Trenutak kada Matej zaustavlja taksistu

1.46 - Jedina utvrđena interakcija sa bilo kim na celokupnoj trasi kretanja jeste sa taksistom koga Matej zaustavlja na uglu Karađorđeve i Crnogorske, a koji ga odbija jer je imao zakazanu vožnju, taksista je identifikovan.

Printscreen/Youtube,MUP

Matej se kreće ka uglu Travničke i braće Krsmanović

1.47 - Matej iz Karađorđeve ulice skreće u Travničku ulicu, ka uglu Travničke i braće Krsmanović. U ovoj ulici će biti više kadrova iz različitih uglova.

1.48 - Na uglu Ulice Braće Krsmanović se pojavljuje silueta na uglu ulice koja je teža za uočavanje.

1.50 - Matej je uočen kako se kreće ka restoranu „Sava nova” na Promenadi gde preskače ogradu i hodom obilazi oko samog restorana.

Printscreen/Youtube,MUP

Matej uočen kod restorana Savanova

1.51 - Matej se kreće oko restorana "Savanova", oko žive ograde i nastavlja kretanje ka šetalištu i dolazi do reke Save.

1.52 - Zbog udaljenosti i lošijeg položaja nije zabeleženo da li je Matej preskočio ogradu na doku i ušao u vodu, kao ni šta se dalje dešava na pomenutom snimku. Pregledani su svi ostali snimci kamera u okolini gde se ne uočava Matejev povratak ili bilo kakvo dalje kretanje.

2.03 - Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog „objekta” u reci Savi. Vreme i trasa kretanja ovog „objekta” poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona.

youtube.com/printscreen

Objekat u reci za koji se pretpostavlja da je Matej

2.05 - Na snimcima se vidi kadar ka ušću reke Save u Dunav i vidi se objekat koji se kreće niz reku. Vreme i mesto kretanja objekta poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading