UHAPŠENI LAŽNI INSPEKTORI! Rekli da su iz Narodne banke Srbije, pa odneli POLA MILIONA iz menjačnice na Čukarici!

Autor:

Hronika

17.05.2022

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac F. J. (26) i žena T. B. (38) koji su pre nedelju dana opljačkali menjačnicu u beogradskom naselju Čukarica su, prema saznanjima iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva, uhapšeni.

UHAPŠENI LAŽNI INSPEKTORI! Rekli da su iz Narodne banke Srbije, pa odneli POLA MILIONA iz menjačnice na Čukarici!

Foto: Shutterstock

- Njima su stavljena po dva krivična dela u saizvršilaštvu: lažno predstavljanje i drugo lažno predstavljanje sa krivičnim delom teška krađa - rečeno je za Telegraf.rs.

Podsetimo, policija je po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uzela snimke sa kamera, ali i obavila i razgovor sa opljačkanom radnicom.

- Ona je objasnila da su u menjačnicu ušli žena i muškarac i da su joj rekli da dolaze iz Narodne banke Srbije i da su inspektori. Pokazali su joj legitimacije NBS i zatražili svu dokumentaciju kao i novac koji se nalazi u objektu. "Inspektorka" je bila zadužena za proveru dokumentaciju, a njen kolega je brojao novac. Prema rečima radnice ništa nije ukazivalo da se radi o prevarantima - kaže sagovornik blizak slučaju.

Prema našim informacijama, nakon nekoliko minuta mladić je rekao da "mora da izađe napolje kako bi preparkirao automobil".

- Ne zadugo iz menjačnice je izašla i "inspektorka" tvrdeći da je "kolega sa sobom odneo njoj jako bitnu dokumentaciju i da mora do vozila da je uzme". Kada je shvatila da je objekat opljačkan radnica je pozvala vlasnicu, ali i policiju. Tačan opis "prevaranata" nije mogla da da jer su nosili zaštitne maske - kaže naš izvor.

Prema našim informacijama, oni su tipovali menjačnicu jer su tačno znali u kom trenutku koja radnica radi, ali i u kom se trenutku nalazi najveća količina novca, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading