Dan posle svadbe sina napravio MASAKR! Sedam godina od jednog od najvećih MASOVNIH UBISTAVA u Srbiji! Zločincu presudio FRANCUZ i to STOLICOM!

Autor:

Hronika

17.05.2022

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Šefer (54) iz Sente pre tačno sedam godina je počinio stravičan masakr u selu Orom, a potom u Martonošu.

Dan posle svadbe sina napravio MASAKR! Sedam godina od jednog od najvećih MASOVNIH UBISTAVA u Srbiji! Zločincu presudio FRANCUZ i to STOLICOM!

Foto: printskrin

Rade Šefer

Rade Šefer je 17. maja 2015, nakon svadbe sina, pobio više članova svoje i mladine porodice, a presudio mu je Francuz kojem nije suđeno zbog ubistva. Šefer je, navodno, bio nagrađivani strelac i bavio se lovom, a masakr je počinio lovačkom puškom.

Dan ranije, Radetov sin Vlastimir oženio se Natalijom Bajtai. Šefer je bio u lošim odnosima sa bivšom suprugom Rožom, a govorio je i protiv snaje, smatrao je da će njegov sin loše proći jer mu je majka birala ženu. Pratio je kolima nju i sina, nije mogao da se pomiri s time što ga je ostavila i otišla kod sestre u Francusku. Na venčanju se napio i napravio incident, i tada ga je policija privela, ali je pušten i dan kasnije je počinio krvavi pir.

Ubio je Rožu i svog bivšeg tasta i taštu u selu Orom, a onda otišao u Martonoš u kuću mlade, i lišio života Nataliju i njene roditelje.

Rade bi ubio i prvorođenog sina Vlastimira, Natalijinog mladoženju, ali mu je ponestalo metaka. Njegov masakr je zaustavio muž mladine tetke, francuski državljanin Emanuel Danjon. On je reagovao kada mu je Šefer teško ranio suprugu i to pred detetom, i ubio je Radeta udarcem stolicom u glavu. Pošto je zločin izvršio u nužnoj odbrani, nije mu suđeno.

- Vlastimir Šefer i njegov mlađi brat davno su napustili ovaj kraj, u selu viđamo Natalijinog brata Žolta. Sigurno mu je najteže, zaposlio se u Subotici i našao srodnu dušu, ali se povukao u sebe zbog strašne sudbine koja ga je zadesila - rekao je za "Kurir" Gergelj Horvat, predsednik saveta mesne zajednice Martonoš.

- I dalje pamtimo tragediju, meštani su bili u šoku kad se pronela vest o masakru - rekao je on i dodao da će preostali članovi porodice izaći na lokalno groblje da odaju poštu stradalima.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading