Teška borba za život povređenih u nesreći kod Kovilja! Devojčica (7) i žena na reanimaciji! MUŠKARAC POGINUO!

Autor:

Hronika

14.05.2022

17:09

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine izjavili da je sedmogodišnja devojčica životno ugrožena.

Teška borba za život povređenih u nesreći kod Kovilja! Devojčica (7) i žena na reanimaciji! MUŠKARAC POGINUO!

Printskrin

Hrvatski državljanin (56) poginuo je na licu mesta prilikom udesa kod Kovilja nadomak Novog Sada dok su njegovi saputnici, dve žene i dvoje dece, svi državljani Makedonije, prevezeni u novosadski Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine i u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine gde se lekari bore za život povređene devojčice stare sedam godina i jedne ženske osobe.

To su potvrdili i nadležni iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć čije su ekipe lekara sa dvoje ambulantnih kola na lice mesta stigli u rekordnom roku zajedno sa policijom i vatrogasnom ekipom koja je izvlačila povređene iz smrskanog automobila.

- Lekarske ekipe mogle su samo da konstatuju smrt starijeg muškarca koji je poginuo na licu mesta dok je jedna starija ženska osoba bez svesti prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na reanimaciju zajedno sa još jednom ženskom osobom starom 32 godine koja je bila u svesnom stanju. U udesu su povređeni i devojčica stara 7 godina i dečak star 10 godina koji su prevezeni u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine na dalju dijagnostiku - kažu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine izjavili da je sedmogodišnja devojčica životno ugrožena dok je desetogodišnji dečak, za koga mediji navode da je njen brat van životne opasnosti.

- Devojčica se nalazi u operacionoj sali gde se lekari bore za njen život jer je zadobila povrede glave i ima unutrašnje krvarenje dok je kod dečaka nakon detaljnog pregleda i dijagnostike utvrđeno da je dobro i da ima manje povrede u vidu modrica - kažu za nadležni iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da su u Urgentni centar primljene dve ženske osobe sa teškim telesnim povredama u vidu multiplih traumatskih povreda glave i tela.

- Nakon inicijalnih reanimacionih postupaka, sprovedene dijagnostike i operativnog tretmana jedna pacijentkinja je teškog opšteg stanja, hemodinamski nestabilna i smeštena je Urgentni centar KCV. Kod druge pacijentkinje trenutno se sprovodi dijagnostika i zbrinjavanje povreda - kratko su rekli u Kliničkom centru Vojvodine.

Saobraćajna nesreća se dogodila danas oko 11.50 časova na auto-putu E-75 Beograd - Novi Sad kada je automobil marke "pežo" makedonskih registarskih oznaka u kome su bili poginuli vozač i povređeni, iz za sada nepoznatih razloga sleteo sa puta.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading