ŽIŽIĆ NARUČIO UBISTVO LUKE RADULOVIĆA - LIKVIDIRAN IZ OSVETE: Otkrivamo pozadinu zločina na Novom Beogradu!

Autor:

Hronika

10.05.2022

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik kafića "Ritual" likvidiran zbog sumnje da je naručio ubistvo Luke Radulovića 2018, saznaje portal Republika.

ŽIŽIĆ NARUČIO UBISTVO LUKE RADULOVIĆA - LIKVIDIRAN IZ OSVETE: Otkrivamo pozadinu zločina na Novom Beogradu!

Foto: Privatna arhiva

Luka Žižić (37), vlasnik kafića "Ritual" na Novom Beogradu, ubijen je iz osvete za likvidaciju Luke Radulovića (37) u klubu "Ispod mosta" 18. aprila 2018, saznaje Republika.

Kako kaže naš izvor iz istrage, Žižić je svojevremeno prvi ušao u rat s novobeogradskim klanom, kome je pripadao i Radulović, inače osuđivani diler kokaina, zbog prevlasti na beogradskom narko-tržištu.

Foto: Adelarda Popović

Luka Žižić

Za ovaj zločin je osumnjičen Marko Đorđević Markeđani (35), koji je srpskom pravosuđu izručen u septembru 2020, a uhapšen godinu dana ranije u mondenskom letovalištu Mužin u blizini Kana u Francuskoj.

DOBIO BATINE

- Đorđević i Radulović su se nekoliko meseci pre ubistva sukobili i potukli u drugom beogradskom lokalu. Pretpostavlja se da je Đorđević želeo da ga isprovocira po Žižićevom nalogu, odnosno da mu stavi do znanja ko je glavni. Međutim, izvukao je deblji kraj i dobio batine, pa je doneta odluka da Radulović bude likvidiran - otkriva sagovornik našeg lista.

Tog utorka uveče Radulović je pozvan na privatnu žurku u restoran ispod Brankovog mosta, a bio je u društvu starlete Tamare Đurić. Potpuno opušten, kačio je na Fejsbuk fotografije iz provoda, a onda je u lokal ušao Đorđević.

- On je ležerno odšetao do šanka, kratko se pozdravio sa Radulovićem, a onda u njega ispalio nekoliko smrtonosnih hitaca u grudi. Potom je mirno izašao iz lokala i odvezao se automobilom kojim je upravljao njegov saučesnik Srđan Kukulj. Iako je Hitna pomoć brzo reagovala i prevezla ga u Urgentni centar, nakon više od sat vremena borbe za život, on je preminuo - svedočili su tada očevici ubistva.

"ODALA" GA PORODICA

Đorđević je potom pobegao iz Srbije, a lociran je tako što je policija pratila kretanje njegove majke, sestre, suprugu i dva njihova blizanca. Lisice su mu stavljene u luksuznoj vili, uz vrisku porodice, kako su svedočili francuski policajci koji su izveli akciju hapšenja.

Republika

Foto: Printskrin

Ubica

Podsetimo, Žižić je ubijen 28. aprila, a Stefan Milašinović (23) uhapšen je sedam dana kasnije u rodnom Kraljevu, gde se krio u štek-stanu. Kobnog dana ušao je obučen u radničko odelo u Žižićev kafić i u njega ispalio čak 11 hitaca. Prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju. Strgli su mu masku, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj. Iako je uspeo da se otrgne i pobegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mestu zločina brzo su policiju dovele do njega.

Bentlijem sekao Vučićevu kolonu

Radulović je široj javnosti postao poznat 2017, kada je bentlijem, koji se vodio na bivšeg fudbalera Ivicu Dragutinovića, na Topčiderskoj zvezdi isekao kolonu u kojoj je bio predsednik Aleksandar Vučić. Presudu za ugrožavanje bezbednosti nije dočekao. Inače, imao je bogatu kriminalnu prošlost. Posle incidenta s bentlijem ponovo je uhapšen, kao vođa grupe koja je prodavala kokain. Sklopio je sporazum s tužilaštvom na tri godine, a tri dana kasnije pušten je iz pritvora. Presudu je potvrdio Viši sud, ali Radulović nikad nije upućen na odsluženje kazne.

Markeđani blizak klanu "Amerika" 

Marko Đorđević Markeđani je blizak nekim pripadnicima kriminalnog klana "Amerika", pa se sumnja da su mu oni pomogli da pobegne i sakrije se posle likvidacije. On i njegov saučesnik Kukulj pobegli su zajedno i u prvo vreme su se skrivali u istom stanu. Posle su se razdvojili da bi se lakše prebacili preko granice.

Bonus video: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading