Pala SRPSKO-ALBANSKA BANDA u Španiji! Uzgajali marihuanu u planinskim BRVNARAMA i držali zaposlene u ROPSTVU!

Autor:

Hronika

10.05.2022

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Španska policija je uhapsila devet članova kriminalne grupe čiji su članovi albanske i srpske nacionalnosti.

Pala SRPSKO-ALBANSKA BANDA u Španiji! Uzgajali marihuanu u planinskim BRVNARAMA i držali zaposlene u ROPSTVU!

Foto: Tanjug/AP

Oni su masovno uzgajali kanabis u planinskim brvnarama koje su iznajmljivali u provinciji Valensiji.

Vođe bande, dvojica albanskih kriminalaca, "porobili" su uzgajivače marihuane. Morali su da spavaju u kolibama da bi nadgledali plantaže i jedva da su napuštali parcele. Sedam od devet osoba uhapšenih u operaciji otišlo je u zatvor prošle subote.

Policija je zaplenila skoro 4.000 biljaka marihuane u različitim fazama rasta, sušare za pupoljke, 25.000 evra u gotovini, lampe, reflektore, ovlaživače, transformatore, ventilatore, mašinu za brojanje novca i raznu dokumentaciju kao što su pasoši i kreditne kartice, navodi se u izveštajima, piše Telegraf.

Među sedam zatvorenih su i dvojica vođa bande.

Unapred platili kiriju, nelegalno koristili struju

Vođe bande su u gotovini i unapred uplatile iznose koje su dogovorili sa vlasnicima brvnara za kirije. Takođe su izvršili nekoliko nelegalnih priključivanja svetla kako bi uštedeli struju u kućama koje su imale više priključenih uređaja.

Policija nastavlja sa istragom kako bi identifikovala druge moguće članove ove bande.

Privedeni se terete za krivična dela protiv javnog zdravlja, pripadnost kriminalnoj grupi i prevaru sa električnom energijom, navodi se u pravnim izvorima.

Operacija protiv droge je takođe rezultirala zaplenom skoro 4.000 biljaka marihuane i velikog broja uređaja koje su trgovci koristili da bi ubrzali uzgoj.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading