Kako im je PROPALA jedna pošiljka kokaina iz Argentine!? Svedok saradnik Draško Vuković svedočio u postupku protiv DARKA ŠARIĆA!

Autor:

Hronika

04.05.2022

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuković je posao sa švercom kokaina nazivao firmom.

Kako im je PROPALA jedna pošiljka kokaina iz Argentine!? Svedok saradnik Draško Vuković svedočio u postupku protiv DARKA ŠARIĆA!

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Svedok saradnik Draško Vuković priznao je danas pred Apelacionim sudom u Beogradu da je on lično kupovao drogu od Kolumbijaca tokom boravka u Južnoj Americi i slao je u Evropu, ali je naveo da sa Darkom Šarićem "nikada nije ništa radio".

Na pitanje Šarićevog branioca Radoslava Baćovića da li je Darko Šarić imao veze sa kokainom koji je priznao da je kupovao, Vuković je odgovorio:

- Pitali ste me deset puta jesam li radio posao neki sa Šarićem, nisam. Ja da znam, on nema nikakve veze sa kokainom koji sam kupovao - odgovorio je Vuković.

Vuković je tokom saslušanja izjavio da je Darka Šarića video samo dva puta u životu. Jednom u diskoteci u Pljevljima i drugi put u kući Dragana Dudića Frica i da ga je tada pitao nešto oko novca, ali da mu je Šarić rekao: "Ko si ti i šta imam s tobom?". Kako je naveo, Dudić mu je tada rekao da sa Šarićem nema ništa i da komunikaciju ima samo sa njim.

Šariću je, podsetimo, danas nastavljeno suđenje pred Apelacionim sudom u Beogradu zbog sumnje da je organizovao šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

Odgovarajući na pitanja sudije, on je naveo da je odlučio da postane svedok saradnik jer se pokajao.

Republika

Foto: MUP RS

Kokain, Ilustracija

 

- Pokajao sam se, hteo sam da priznam sve, da dobijem drugu šansu - rekao je svedok saradnik i dodao:

- Dok sam ja bio u Argentini, bilo je pet ili šest pošiljki droge. Ja sam tamo bio oko četiri godine, lično sam ja nabavljao drogu od Peruanaca i Kolumbijaca, a onda smo je štekovali u stanove, pakovali i bacali na gumene čamce, koji su ih prevozili na brodove. Ostalim ljudima koji su dolazili, ja sam davao zadatke - ispričao je svedok saradnik Draško Vuković, navodeći da je preko telefona i e maila komunicirao sa ostalim pripadnicima grupe, među kojima je bio i pokojni Dragan Dudić Fric za kog je rekao da im je javljao kada dolaze brodovi na koje treba da ubace drogu.

On je ispričao i kako im je propala jedna pošiljka kokaina.

- U vodama između Urugvaja i Argentine čekao nas je prekookeanski brod. Anastazije Martinčić je probao da mu priđe jahtom, ali nije uspeo jer je duvao vetar i talasi su bili veliki pa nije uspeo da mu priđe, plašio se da će jahta da se razbije. Pokušavao je i pokušavao, ali nije uspeo. Hteli smo sutradan, igrao se fudbal, kvalifikacije za svetsko prvenstvo pa nije bilo policije, ali nismo uspeli. Sledeću noć je Martinčić uhapšen - ispričao je Vuković pred sudom navodeći da je Martinčić uhapšen kada su talasi prevrnuli brod i dodao da je "Martinčić jedva živu glavu izvukao".

On je govorio i o tome, kako su imali štek kuću u blizini obale i kako su nepromočive torbe sa kokainom bacali na gumeni čamac. Kako je ispričao, ispred kuće su zapalili vatru i pravili roštilj, kako ne bi privukli previše pažnje.

Tokom svedočenja, Vuković je posao sa švercom kokaina nazivao firmom. Redovno je, kako je naveo, saradnicima slao izveštaje sa svim troškovima koje je imao tamo.

- Imao sam troškove nabavke kokaina, karata, za saradnike tamo, kola, štek kuće - rekao je on navodeći da je izveštaje slao optuženom Željku Vujanoviću, ali da smatra da je on bio samo posrednik.

Odgovarajući na pitanja, on je naveo i da poznaje drugog svedoka saradnika Neboju Joksovića, navodeći da mu je on nudio kokain na prodaju, ali da nije kupovao od njega.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading