NAPAD NA POLICAJCA U CIVILU KOD GRAČANICE: Na mestu pucnjave pronađeno 15 čaura, ranjena dva napadača

Autor:

Hronika

03.05.2022

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga je u toku.

NAPAD NA POLICAJCA U CIVILU KOD GRAČANICE: Na mestu pucnjave pronađeno 15 čaura, ranjena dva napadača

Foto: Tanjug/AP

Policajci lažne države Kosovo

Centrala policije u Prištini saopštila je da su dve muške osobe osumnjičene za pucnjavu iz vatrenog oružja na jezeru kod Gračanice i da je meta napada bio policajac.

"Prijavljeno je da su dva osumnjičena kosovska muškarca pucala na mušku žrtvu (policajca). Policajac je reagovao pucnjem, usled čega su dva osumnjičena povređena i upućena na pružanje lekarske pomoći", navodi se u redovnom policijskom izveštaju dva dana nakon događaja.

Dodaje se da je na mestu događaja pronađeno 15 čaura, dok je u selu Mramor kod osumnjičenih pronađen motocikl i oružje tipa "zoraki" bez metaka. Istraga je u toku.

Na mestu pucnjave na jezeru kod Gračanice bila je grupa od desetak srpskih devojaka i mladića, okupljena povodom 1. maja.

Mladić iz grupe Marko Petković ispričao je RTS-u da se napad dogodio u ponedeljak popodne, kada su im se približile dve nepoznate osobe na motorima.

- Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama, po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto, jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas - ispričao je Marko Petković iz Lapljeg Sela.

Dodao je da su zalegli kada su čuli pucnjavu, a da su ih od metaka zaštitili parkirani automobili.

- Policajac u civilu koji je bio sa nama u grupi, uzvratio je pucanjem kada su napadači krenuli da beže prema selu Mramor - precizirao je Petković i dodao da su incident prijavili policiji.

Dve osobe na motoru su ranjene i prevezene u bolnicu u Prištini.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading