TEŽAK INCIDENT U DOMU ZDRAVLJA BORČA, RAZJARENI RODITELJ NAPAO MEDICINSKU SESTRU: Samo je uleteo u zgradu i krenuo da besni, OVO JE RAZLOG!

Autor:

Hronika

27.04.2022

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siledžija čiji identitet u ovom trenutku nije poznat napao je medicinsku sestru N.S. u Domu zdravlja Borča i šutnuo joj u stomak posudu sa špatulama koje je držala u ruci.

TEŽAK INCIDENT U DOMU ZDRAVLJA BORČA, RAZJARENI RODITELJ NAPAO MEDICINSKU SESTRU: Samo je uleteo u zgradu i krenuo da besni, OVO JE RAZLOG!

Foto: printscreen/pixabay.com

Prema nezvaničnim saznanjima od zaposlenih, N.S. je inače dijabetičar i starija žena pred penzijom, a ovaj posao radi skoro 39 godina.

- Doktorka koja je bila u smeni, izašla je i urgirala da se pozove policija, na šta je muškarac počeo da psuje i nju, zaleteo se i iščupao telefon, pred punom čekaonicom. Besneo je što je zvao, a niko mu se nije javljao na telefon. Jedno dete počelo je da vrišti od straha, nismo dugo mogli da ga smirimo. N.S. je bila izbezumljena, tresla se, nije mogla da dođe sebi - priča za Telegraf jedan od očevidaca.

Napadač je pobegao onog trenutka kada je pozvana policija, koja je došla i sačinila zapisnik.

Zaposleni u Domu zdravlja, ipak, ne žele da govore toliko o napadu, koliko o problemu zbog kojeg je do njega došlo.

- Jedna lekarka i jedna medicinska sestra pregledaju oko 80 pacijenata u proseku. Nekada ih čak bude i 120. To više nije posao, to je rad na traci. Ako se javljamo na telefon, onda nas psuju što "telefoniramo i ništa ne radimo", a ako se ne javljamo, onda doživimo da nas šutiraju i prete. Jedna sestra koja ukucava za kontrole, prima hitne slučajeve, radi previjanja i daje vakcine, uglavnom ne stiže da se javi i dokle god je tako, dok ne bude više radnika, to se neće promeniti - napominju zaposleni.

Oni kažu i da je Dom zdravlja moderno opremljen i prostran, ali da zbog manjka osoblja ne može normalno da radi.

- Danas je bila N.S., sutra može biti bilo ko drugi. Kad budemo imali više osoblja, tako ćemo olakšati i našim pacijentima. Sada zaista ne stižemo da im se posvetimo, a radimo sa decom, volimo svoj posao i voleli bismo da imamo bolje uslove da ga radimo kako treba - zaključuju oni na kraju.

Direktor: Problem je u ljudima, ne poštuju pravila 

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

 

Dr Aleksandar Stojanović, v.d. direktor Doma zdravlja Palilula, kome pripada i stanica u Borči, odgovara da je čuo za incident, ali da je "problem u ljudima, a ne u broju zaposlenih i obimu posla".

- Ljudi ne poštuju pravila. Svi bi hteli da budu odmah primljeni i usluženi, pa prave problem ako i samo malo moraju da sačekaju. Broj pedijatara u Borči povećao sam za 50 odsto. Nije istina da jedan lekar i sestra pregledaju 80 pacijenata, o tome postoji tačna evidencija. Ne tolerišem nerad. Mora da se radi, a pacijenti moraju da poštuju pravila - izričit je bio dr Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miroslav Mihajlov

27.04.2022 11:36

Pre dve godine sam u Novom Sadu u domu zdravlja na Limanu 4 spasio medicinsku sestru od manijaka koji je imao preko sto kilograma, udario je radnika obezbeđenja koji je pao u nesvest,srušio sam ga na pod i jedva držao dok nije došla policija..Umesto bar "hvala" mene su više puta zvali u policiju da dajem "izjavu" Sreća za mene pa sam bivše vojno lice i poznajem zakon inače bih verovatno na kraju ja bio kriv što sam branio nezaštićenu ženu od manijaka..

Odgovori 11 1