KREATOR MUČIO I DROGIRAO GEJEVE: Zaključao dečka u špajz i pretio mu smrću, danas SASLUŠANJE DARKA KOSTIĆA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šaćiri H. (19) policiji izjavio da ga je Kostić vezao kanapom i dao mu da konzumira nešto "belo"

KREATOR MUČIO I DROGIRAO GEJEVE: Zaključao dečka u špajz i pretio mu smrću, danas SASLUŠANJE DARKA KOSTIĆA!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Modni kreator Darko Kostić (42) ponovo je optužen za zlostavljanje i to usred izdržavanja kazne za prethodno delo. Ovog puta prijavio ga je tinejdžer Šaćiri H. (19), koji je policiji ispričao da ga je Kostić u noći između utorka i srede vezao kanapom i zaključao u špajzu svog stana uz pretnju da će ga ubiti, ali je uspeo da pobegne pre dolaska policije, koju je pozvao mladićev prijatelj N. N.


Kostić je u junu osuđen na godinu dana kućnog pritvora zbog polnog uznemiravanja maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu, što znači da još nije odslužio kaznu.
Mladić Šaćiri H. poznatiji po umetničkom imenu Emil Emir kobne večeri poslao je SMS poruku prijatelju N. N. u kojoj mu je objasnio da ga je Darko zaključao u špajzu svog stana u Dobračinoj ulici, pa je N. N. to javio policiji, ali je tinejdžer za to vreme uspeo da pobegne.
Republika

Foto: E/Stock

 

 

- Nakon prijave policijskoj patroli na uglu ulica Laze Pačua i Vasine prišao je Š. H. i ispričao im da je bio u Darkovom stanu. Objasnio im je da je Kostića upoznao preko LGBT aplikacije Grindr, a onda otišao kod njega u stan. Međutim, prema njegovim rečima, Darko mu je dao da konzumira nešto "belo", odjednom je postao agresivan, pa je zaključao mladića u špajz i pretio mu smrću - navodi izvor iz istrage.


Kreator je nakon toga uhapšen zbog krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode, ali je juče vraćen u stan s lisicama na rukama da bi prisustvovao policijskom pretresu zbog sumnji da u stanu ima narkotike. Po završenom pretresu vraćen je u pritvor, a danas će biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.


Vlasnik stana u kojem je živeo Kostić ispričao je za medije da je imao velike probleme s njim.


- Darko mnogo laže. Pokušavam da prodam stan, a on neće da se iseli. Svaki put kada ga pozovem, on kaže: "Još koji dan", i tako je već četiri meseca. Ostao nam je dužan neki novac za kiriju. Ja sam mu rekao da mi lepo kaže ako nema para, a ne da me laže. Komšije mi se stalno žale na njegovu buku. Sinoć su mi isto javili, a onda me je jedan stanar zgrade pozvao i rekao da mi je provaljen stan. Nisam mogao da verujem da će se ovakva stvar dogoditi - rekao je šokirani čovek.

Foto: Printscreen/Youtube-Informer

Hapšenje Darka Kostića

 

Komšije kažu da su kritične večeri čuli viku u Darkovom stanu, ali niko nije smeo da proveri šta se dešava. U jednom trenutku ispred zgrade se pojavila Kostićeva majka, koja nije htela da razgovara s medijima, pa je otišla čim je uzela odeću za sina.
Modni kreator je zbog prethodnog dela uhapšen u junu 2019, nakon što ga je tada 15-godišnji L. J. prijavio da mu je sipao u piće preparat kamagru, a potom nudio seks. Tokom istrage za taj slučaj pojavio se još jedan mladić Ševke Bajrami (22), koji je tvrdio da je Kostić i njega seksualno uznemiravao, ali je na suđenju promenio iskaz.

Dosije punio godinama


Nakon dve prijave za napade Darko je u martu prošle godine dobio i treću, i to u jeku suđenja. Mladić B. Z. (25) iz Podgorice ispričao je tada policiji da ga je Kostić udario otvorenom šakom u glavu, u stanu u kojem su se našli, a onda mu tražio da skine pidžamu. Nakon toga policija je pretresla stan i, navodno, pronašla drogu spid i tablete dijazepama.


Takođe, u maju 2019. uhapšen je nakon što je demolirao poslastičarnicu u Ulici Maršala Birjuzova u Beogradu, dok je u julu 2017. priveden zbog posedovanja kokaina i droge za silovanje.


Stilista estradnog džet-seta


Kostićeve kreacije bile su omiljene među poznatim ličnostima, pa su tako njegove haljine nosile pevačice Marina Visković, Mina Kostić, Jelena Karleuša i drugi. Voditeljka Jovana Joksimović udala se u haljini koju je on dizajnirao, a s Karleušom ga je, pored saradnje, vezalo i prijateljstvo. Kostić je bio njen kum na venčanju s fudbalerom Duškom Tošićem, a nakon što se suočio s ozbiljnim opužbama za seksualno napastvovanje, izgubio je modni atelje koji je imao u Beogradu.


Advokat: Ništa nisu našli


Kostićev branilac Marko Nikolić izjavio je novinarima da su policijski službenici postupili korektno, kao i da nema nikakvu primedbu.


- Mogu da kažem da policija prilikom pretresa nije pronašla ništa što bi ukazivalo da je u njegovom stanu izvršeno bilo koje krivično delo. Apsolutno ništa nije pronađeno, te se nadamo da će sve biti kako treba - rekao je branilac modnog kreatora.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading