POČINJE ISTRAGA! Ko je Darku Šariću uneo telefon u pritvor, samo oni mogu da ga posete!?

Autor:

Hronika

20.04.2022

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči Pljevljaka da je kriminalnu grupu organizovao u vreme dok je bio u pritvoru i da je koristio mobilni sa Skaj aplikacijom, na kojoj je imao nadimak Korona.

POČINJE ISTRAGA! Ko je Darku Šariću uneo telefon u pritvor, samo oni mogu da ga posete!?

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Istraga Tužilaštva za organizovani kriminal protiv kriminalne grupe Darka Šarića, usmerena je i ka osobi koja mu je omogućila da tokom boravka u pritvoru u zgradi u Ustaničkoj ulici koristi mobilni telefon!

Prema navodima tužilaštva, Šarić je u svojoj ćeliji koristio mobilni sa skrivenom Skaj aplikacijom, preko kog je komunicirao sa ostalim pripadnicima kriminalne grupe i navodno im davao naloge.

- Sumnja se da je on na Skaju imao nadimak Korona i da je telefon koristio u pritvorskoj ćeliji. Istražitelji pokušavaju da utvrde ko mu je i na koji način doturio telefon, naročito kada se zna da su pretresi i kontrola prilikom ulaska u pritvor u zgradi Specijalnog suda veoma strogi - kaže izvor Kurira.

Iz rešetaka od 2014.

On podseća da je Šarić u pritvoru u Ustaničkoj ulici boravio od kada se dobrovoljno predao srpskom pravosuđu u martu 2014. do decembra prošle godine, kada je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

Republika

Foto: Telegraf/Đ. KOJADINOVIĆ

telefon je mogao da mu doturi ili neko ko je dolazio u posetu ili neko od zaposlenih u pritvoru

- Sumnja se da je kriminalnu grupu organizovao 2020, u vreme dok je boravio u pritvoru. On je u ćeliji boravio sam, nije imao cimere, a u posetu su mogli da mu dolaze advokati i najbliži srodnici i to isključivo uz dozvolu suda. Dakle, telefon je mogao da mu doturi ili neko ko je dolazio u posetu ili neko od zaposlenih u pritvoru i upravo je to predmet istrage - objašnjava sagovornik.

Mobilni telefoni u pritvoru, najstrože su zabranjeni. Naš sagovornik podseća da je u istoj zgradi, u grupnoj sobi, mini telefon pronađen i kod Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka.

- Pretres Miljkovićeve ćelije trajao je četiri sata, pre nego što je tek na skeneru u flašama napunjenim solju, koje su pritovrenici koristili kao tegove, otkriven mobilni telefon malih dimenzija. Miljković je tvrdio da nije njegov čak i da su mu stražari podmetnuli, ali je posle veštačenja utvrđeno da je broj koji je pozivan nekoliko sati uoči otkrivanja telefona u ćeliji, bio broj njegovog advokata - podseća sagovornik i dodajaje da je Miljković bio disciplinski kažnjen, tako što su mu na tri meseca bile zabranjene posete porodice, ali ne i advokata.

Slična situacija

Interesantno je, kako dodaje, da je Miljkovića i Šarića branio isti advokat, Dejan Lazarević koji je uhapšen u poslednoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal u kojoj su lisice stavljene i Darku Šariću.

- Slična situancije je bila i sa pripadnikom Belivukove grupe, Filipom Ivanovskim, u ćijoj je ćeliji takođe otkrivena dva telefona, ali je njegov cimer priznao da ga je koristio on, a ne Ivanovski - podseća sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Gradjanin

22.04.2022 20:53

Izgleda da u zatvoru sem optuzenih vise niko nije imao mobilni.posteni neki cuvari.mislim da ni nema potrebe ispitivati ko je uneo telefone(kao da su u centrali ptt a ne u zatvoru)sve zaposlene bi odma otpustio pa onda isledjivao.ako i nisu uneli onda su dopustili da se unese.