ŠARIĆU KRIPTOVANE TELEFONE DONELA POZNATA LIČNOST: Narko bos je papreno platio uređaje za komunikaciju!

Autor:

Hronika

19.04.2022

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Šarić iz Pljevalja, koji je 14. aprila uhapšen u svojoj vili na Dedinju, dok je bio u pritvoru za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike navodno je imao sedam kriptovanih i satelitskih mobilnih telefona koje je koristio za organizaciju zločina.

ŠARIĆU KRIPTOVANE TELEFONE DONELA POZNATA LIČNOST: Narko bos je papreno platio uređaje za komunikaciju!

Foto: Srpski telegraf

Te uređaje platio je vrtoglavih 500.000 evra, a u ćeliju mu ih je dostavila jedna poznata ličnost, piše Alo.

Izvor navodi da su telefoni imali šifrovane aplikacije Skaj i Anom, koje korisnicima nude najviši stepen zaštite sadržaja. Sumnja se da je Darko Šarić od 2014. do ponovnog hapšenja te uređaje i platforme koristio za organizaciju ubistava i šverca velike količine droge iz Južne Amerike u Evropu.

- Pljevljak je debelo platio telefone, nadajući se da policija neće ući u trag porukama koje je razmenjivao sa svojim saradnicima na slobodi, naročito zbog toga što se sadržaj posle izvesnog vremena briše. Međutim, to je bio samo mamac koji je Šarić zagrizao kao i mnogi pre njega. Evropol i Jurodžast uspeli su da presretnu komunikaciju koju je iz ćelije vodio sa članovima svoje grupe čitavih osam godina, što je rezultiralo njegovim hapšenjem - navodi izvor Alo, i dodaje da policija ima saznanja ko je narko-bosu doneo telefone i da je tim povodom pokrenuta istraga.

Prema sumnjama istražitelja, Šarić je putem tih šifrovanih uređaja naručio ubistvo bivšeg saradnika Milana Milovca (47), zvanog Cigla i Čupavi, koji je 12. januara 2021. izrešetan u Ekvadoru. Mediji su objavili poruke koje su presreli Evropol i Jurodžast iz kojih se zaključuje da je Pljevljak ubistvo Milovca organizovao sa Petrom Ćosićem Šarcem iz Splita, koji je uhapšen u Hrvatskoj kao vođa tamošnjeg ogranka klana.

- Sumnjam u Čupavog. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sada kraj. Ne želim da razmišljam hoće li nam namestiti nekog. Taj smrad će sad dobiti svoje. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos svemu, on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Bežao sam od toga, mislio sam urazumiće se - piše u poruci za koju se sumnja da ju je poslao Šarić.

Sudeći po prepisci, Šarić se krio iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK i F8BD55.

Foto: Printscreen/Youtube

Milan Milovac je preminuo u bolnici

- Te šifre pojavljuju se u prepisci samo tokom planiranja ubistva Milovca. Toj osobi su ostali članovi grupe iskazivali veliko poštovanje - navodi izvor.

Milan Milovac je, podsetimo, posle pucnjave izvesno vreme proveo u bolnici, ali lekari nisu uspeli da ga spasu.

Policija je tokom akcije 14. aprila uhapsila i Šarićevog advokata Dejana Lazarevića, koji se sumnjiči za saradnju s njegovom grupom. Sumnja se da je i on putem kriptovanih mobilnih telefona i aplikacije Skaj komunicirao sa Šarićevim saradnicima koji su na slobodi. On je ujedno i branilac Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a mediji su pisali da je jednom prilikom Miljkoviću doneo telefon u zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading