ŠOK NA SUĐENJU UBICAMA SA BANJICE: Komšija čuo Filipa kako moli Petra da NE PUCA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedoci otkrili šta se sve dešavalo na dan ubistva tinejdžera Filipa Lepojevića (18).

ŠOK NA SUĐENJU UBICAMA SA BANJICE: Komšija čuo Filipa kako moli Petra da NE PUCA

Foto: printscreen

 

U Višem sudu u Beogradu jutros je održano suđenje braći Rakočević - Petru (36), Radovanu (39) i Urošu (26) zbog ubistva navijača Rada Filipa Lepojevića (18), na Banjici 5. septembra 2020. godine, ali i ranjavanje njegovog druga Alekse Đ.

Na današnjem ročištu svedočila su četiri očevica koja su opisala šta su sve videli kritičnog dana u svom komšiluku.

- Tog dana sam izlazio iz izgrade i išao do parka da vidim da li su psi lutalice pojeli hranu koju sam im ostavio. Odjednom sam čuo tri pucnja, nisam siguran da je bilo i trećeg. Nastavio sam da hodam, a onda sam čuo i da su se zalupila vrata nekog automobila. Onda sam ugledao taj automobil marke "škoda oktavija". U njemu je sedeo vozač sa bradom i suvozač koji je imao zavoj na ruci. Suvozač je vadio metak iz cevi. Nastavio sam napred oko pet koraka i s desne strane video mladića koji leži na zemlji, i još jednog koji zapomaže i traži da zovem Hitnu pomoć. Pozvao sam ih, a za to vreme je "škoda" otišla. Nisam uspeo da zapamtim sve brojeve na njenoj tablici. Onda je došao još jedan mladić, pa i policija kojoj sam sve ispričao - opisao je u sudu prvi svedok Z.A.

Advokat okrivljenih Ivana Ostojić pitala je Z.A. da li je video lica osobama u "škodi", ali je on negirao. Nakon toga sudija ga je pitala da li su imali maske.

Foto: printscreen

Uroš Rakočević

- Video sam samo pištolj i zavoj. Lica nisam dobro da bih prepoznao. Nisu imali maske - istakao je očevidac.

Drugi svedok P.Z. opisao je kako je pomogao ranjenom Aleksi.

- Prilazio sam parkingu u kolima. Išao sam kod devojke. Odjednom je dotrčao uzenimireni momak i tražio mi pomoć. Tada sam video drugog koji leži na asfaltu. Ostavio sam kola nasred ulice i pritrčao mu. Zatekao sam i drugog momka koji sedi u kolima i krvari iz butine i glave. Digao sam mu noge gore i podvezao nogu njegovim kaišem. Nakon nekoliko minuta došli su i Hitna i policija. Video sam da lekari nisu skinuli kaiš, znači da sam to dobro uradio. Na kraju sam policajcima rekao da sam ja ugasio kola u kojim je sedeo ranjenik, jer su bila upaljena nasred ulice, da me ne bi pitali za otiske na volanu - rekao je očevidac.

Nakon P.Z. saslušan je N.N. koji je prvi tražio pomoć za ranjenog Aleksu.

- Ja sam taj koji je dotrčao svedoku P.Z. pošto ja ne znam da pružim prvu pomoć. Tog dana sam sedeo u svom stanu i spremao ispit. Odjednom sam čuo dva pucnja, mislim, a onda i kako neko zapomaže i traži da se zove policija. Kroz prozor sam video dečka koji leži na zemlji. Odmah sam sišao dole i video još jednog ranjenog u kolima. Otrčao sam po pomoć i tako naišao do P.Z. Okrivljene znam iz viđenja, to su mi komšije - izjavio je student N.N.

Foto: printscreen

Radovan i Petar

Četvrti svedok ispričao je sudiji da je čuo poslednje reči ubijenog Filipa, o kojima je Srpski telegraf ranije pisao.

- Čuo sam kroz prozor neko jaukanje :" Jao, nemoj, molim te", a onda i neke eksplozije, nisam shvatio da li su pucnji ili petarde. Onda sam izašao na terasu i video crni automobil kako ide u rikverc. Zatim je neko iz drugog auta vikao: "Ranjen sam, zovite Hitnu". Onda sam video da im je prišao moj zet, a crni auto je odlazio i još jedna osoba sa crnom kosom je protrčala - opisao je V.B., ne znajući da je to trčao Filipov drug Ivan N., koji je bežao od Rakočevića.

Advokat braće Rakočević Zoran Bradić i na ovom ročištu je predložio sudiji da ukine pritvor Urošu i Radovanu, naglasivši da se Uroš neosnovano tereti za pokušaj ubistva Alekse Đ.

- Uroš je njemu samo naneo teške povrede, a ne vidim ni tu drskost koja se pominje u optužnici, kad je u njega ispalio dva hica sa udaljenosti od jednog metra, i drugi je bio u butinu. Tačno je da je Radovan osuđivan, ali pre 10 godina, a za ovo delo je potreban umišljaj koji nema, jer nije znao šta će se desiti tog dana. Za Petra nećemo tražiti ukidanje pritvora jer je u najtežoj situaciji - obrazložio je Bradić.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Filip Lepojević

Drugi branilac Rakoćevića Ivana Ostojić pridružila se pravdanju opisujući svoje klijente.

- Uroš je redovan student, a Radovan porodičan čovek, nema naznaka da će ponoviti staro delo. Nema logike da je planirao da ga počini tog dana ispred svoje zgrade sa umišljajem - istakla je Ostojićeva.

Sud je ponovo odbio ukidanje pritvora zbog opasnosti da bi ponovili delo za koje se terete, odnosno Petar za teško ubistvo, a njegova braća za teško ubistvo pomaganjem, dok je Uroš optužen i za nedozvoljeno držanje oružja. 

Sudija je zakazala sledeće suđenje za 13. jun, a na njemu će biti ispitani inspektori 3. odeljenja Policijske uprave za grad Beograd.

Tragičnog dana braća su se srela na parkingu sa Filipom i dvojicom njegovih drugova, pa je Petar nakon kraće rasprave pucao Lepojeviću u glavu, a Uroš Aleksi u butinu, dok je njihov drug pobegao, kao i braća nakon počinjenog zločina, ali su ubrzo uhapšeni i od tada se nalaze u pritvoru.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading