ĐAVOLJI ADVOKAT ŠARIĆU DOTURIO TELEFONE U ZATVORU?! Ovako je funkcionisala mafijaška hobotnica: ŠEMA DELOVANJA KRIMINALNOG KLANA (VIDEO)

Autor:

Hronika

15.04.2022

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj međunarodnoj akciji Evropola i Eurodžasta, u koju su uključene i najjače snage MUP Srbije i okolnih država, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, juče ujutru je na Dedinju uhapšen narko-bos Darko Šarić.

ĐAVOLJI ADVOKAT ŠARIĆU DOTURIO TELEFONE U ZATVORU?! Ovako je funkcionisala mafijaška hobotnica: ŠEMA DELOVANJA KRIMINALNOG KLANA (VIDEO)

Foto: ST/Tanjug

Osim njega, pao je njegov advokat Dejan Lazarević, osuđivani navijač Zvezde Uroš Mišić (Radovanović), šef obezbeđenja Danilo Odović, izvesni Duško Mirković i čak 30 prljavih policijskih inspektora.

IZREŠETANI PRED DECOM

Oni se sumnjiče da, kao organizovana kriminalna grupa, stoje iza svirepih ubistava u Grčkoj, Crnoj Gori, Srbiji, ali i u Južnoj Americi.

Šarića su, kako se nezvanično saznaje, otkrile poruke i pozivi s telefona s aplikacijom Skaj, ali i komunikacija s najmanje pet satelitskih telefona, preko kojih je iz zatvora naručivao ubistva pripadnika "škaljarskog klana".

Ovu komunikaciju su skinule i dešifrovale evropske policijske agencije.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Policija pretresala Šarićevu kuću

 

Šarić se tereti da je organizovao likvidaciju Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u januaru 2020. u Atini, pred njihovom decom i u prepunom restoranu. Dvostruki zločin je s dva miliona evra finansirao drugi vođa "kavčana" Radoje Zvicer, a organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković Mare.

Žrtve je tipovao Uroš Mišić, koji je posle izlaska iz zatvora promenio prezime u Radovanović da bi lakše prelazio granicu.

Njega je Šarić izabrao zbog dobrih veza sa grupom "Gate7", ekstremnom navijačkom frakcijom Fudbalskog kluba Olimpijakos, koja mu je bila logistička podrška u Atini. Uroš je zbog zverskog nabijanja zapaljenje baklje u usta žandarmu 2007. na utakmici Crvena zvezda - Hajduk odležao pet godina zatvora.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Darko Šarić

 

Uporedo sa hapšenjem Šarića, pao je i njegov advokat Dejan Lazarević, koji je ujedno i branilac Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i brojnih drugih mafijaša, čija povezanost se sada otkriva.

Osnovano se sumnja, a na osnovu skinutih podataka s aplikacije Skaj, da je dan posle zločina, pred let za Beogra,d zvao Lazarevića s atinskog aerodroma.

I PSI U POTERI

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, baš Lazarević je taj koji je Šariću u zatvor uneo telefone preko kojih je naručivao zločine.

Republika

Foto: printscreen

Marko Miljković i Velja Nevolja

 

Za ovog advokata se sumnjalo da je telefone doturao i Nevolji i Maretu Mesaru, kod koga je u aprilu prošle godine pronađen minijaturni aparat, veličine palca, sakriven u pesku kojim su bili napunjeni tegovi za vežbanje.

- Konsiljere, kako zovu Lazarevića, nije bez razloga imao mafijaško obezbeđenje, a navodno je učestvovao u pranju para za klan i u pomaganju da prikriju zločine. Svojim klijentima je unosio telefone u ćeliju, a to nije mogao bez pomoći iznutra, tako da je i to predmet istrage - kaže naš izvor.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

"Đavolji advokat": Dejan Lazarević

 

Inače, hapšenje Darka Šarića i njegovih saučesnika su spektakularno izveli pripadnici Žandarmerije i SAJ.

On je, pre nego što je prebačen u zatvor Specijalnog suda, prisustvovao pretresu svoje četiri kuće na Dedinju, gde je u kućnom pritvoru bio od 24. decembra prošle godine.

Tokom čitavog dana je trajala potraga za ostalim osumnjičenima, kojima je iz Sektora unutrašnje kontrole dojavljeno da pobegnu pre dolaska specijalaca, a u poteru su širom Beograda bili uključeni i psi-tragači.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading