UHAPŠENA TRI ZDRAVSTVENA RADNIKA U NIŠU: Lažirali potvrde o vakcinaciji za 24.000 dinara

Autor:

Hronika

11.04.2022

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

UHAPŠENA TRI ZDRAVSTVENA RADNIKA U NIŠU: Lažirali potvrde o vakcinaciji za 24.000 dinara

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem i jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.

Krivične prijave u redovnom postupku biće podnete protiv šezdesetčetvorogodišnje lekarke zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i protiv dvadesetpetogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Uhapšeni su Lj. N. (1995) i S. K. (1982) zaposleni u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd, M. R. R. (1999), kao i J. R. (1960) medicinska sestra Doma zdravlja Stari grad u Beogradu.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dom zdravlja Stari Grad

Kako se sumnja, Lj. N. je preko S. K. uticala na J. R. da u službene evidencije Doma zdravlja Stari grad unese podatak da je vakcinom protiv „kovid-19“ imunizovan jedan muškarac, iako nije, za šta je Lj. N. od supruge tog muškarca M.R.R. primila 24.000 dinara.

Takođe, Lj. N. je uticala i na šezdesetčetvorogodišnju lekarku u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd da izda dokument o pregledu dvadesetpetogodišnjeg muškarca, iako nije bio na pregledu, kako bi dobio Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad i tako opravdao nedolazak na posao.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading