POTVRĐENO PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA: Velja otrovao Mihajlovića u Ritopeku

Autor:

Hronika

09.04.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Mihajlović iz Resnika, koji je otet 1. aprila 2019. i zvanično se vodi kao prva žrtva mafijaške grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, usmrćen je otrovom u kući strave u Ritopeku. To je potvrdio svedok-saradnik Nikola Spasojević u iskazu pred Tužilaštvom za organizovani kriminal čiji delovi su upravo procurili do medija.

POTVRĐENO PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA: Velja otrovao Mihajlovića u Ritopeku

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/Đ.KOJADONOVIĆ

Da podsetimo, Srpski telegraf je prvi otkrio kako je stradao Mihajlović. Izvor iz istrage je za naš list naveo da je reč o specijalnom otrovu koji ima strahovito dejstvo i, bukvalno, razara organizam za samo 24 sata.

Novi svedok-saradnik Nikola Spasojević opisao je kako je došlo do ubistva Mihajlovića, ali i Nikole Mitića. Ta dva zločina nisu obuhvaćena optužnicom protiv klana Belivuk-Miljković.

Spasojević je naveo da je Mihajlović ubijen dan posle otmice 2. aprila. Kako je, između ostalog, rekao, Belivuk mu je pokazao tajnu prostoriju iza garaže, gde je video momka kako leži na ćebetu iznad rasprostrtog najlona na podu. Bile su mu vezane ruke i noge, a glava oblepljena sivom trakom. Belivuk i Miljković su od Spasojevića zatražili da nabavi kamion kojim bi odvezli telo kad ubiju ovog momka. Spasojević je s Vladom Draganićem dobio zadatak da čuva otetog te noći. On mu je rekao da su mu Belivuk i Miljković obećali da će ga pustiti sutradan. Na pitanje Spasojevića kako je došao u tu situaciju, Mihajlović je odgovorio da su ga "namestili drugovi".

Spasojević u iskazu navodi da je ujutru otišao po kamion, a kad se vratio, Miljković mu je rekao da uđe u tajnu prostoriju i da probudi otetog.

MITIĆ MUČEN NA STADIONU PARTIZANA

Nikola Mitić je, prema Spasojevićevom svedočenju, posle otmice na ulici u centru Beograda, pre podne 11. avgusta 2020, prvo prebačen u bunker na stadionu Partizana, a potom u kuću strave u Ritopeku. Belivuk je naredio da se Mitić odmah tamo odveze jer su ga "digli pred pet ljudi nasred ulice" koji će ih prijaviti.

U dekodiranoj komunikaciji putem skaja između članova grupe vidi se kako su mučili Mitića na stadionu i kako je Miljković tek u decembru N. N. osobi poslao slike masakriranog Mitića u Ritopeku. U međuvremenu su se organizovali da okreče prostorije u bunkeru na stadionu Partizana koje su bile isprskane krvlju mučenog Mitića.

- Ja ulazim i kažem: "Probudi se, momak, a onda su se upalila svetla" - navodi Spasojević.

Tad je video da Belivuk i Miljković počinju da se smeju.

- Momak je već bio mrtav, umotan u najlon. Rekli su mi da je otrovan.

Bolna smrt

Mihajlovićeva smrt je, kako objašnjavaju upućeni u toksikologiju, bila užasno bolna. Naime, reč je o otrovu koji ne ubija brzo, ulazi kroz kožu i polako napada unutrašnje organe. Da se krici umirućeg ne bi čuli, usta su mu oblepili izolir-trakom sve dok nije izdahnuo u velikim mukama.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Kuća smrti u Ritopeku

 

- Moguće je da je reč o nekoj kombinaciji nervnog i otrova koji deluje na sve ostale organe, blokira ih i na kraju potpuno razara - otkrio je za naš list jedan od toksikologa.

Spasojević je dalje opisao kako su Mihajlovićevo telo, koje je bilo ispod peska, kamionom prebacili do kućice u Surduku. Tamo su zapalili vatru na granju i automobilskim gumama i na nju bacili telo ubijenog. Potom su ostatke kamionom prebacili do Pupinovog mosta i tamo ih bacili u Dunav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading