MONSTRUM UHAPŠEN NAKON 35 GODINA! Upadao maskiran u kuće, iživljavao se nad žrtvama! (VIDEO)

Autor:

Hronika

05.04.2022

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac koji je povezan sa serijom seksualnih napada u centralnoj Indijani, SAD, pre više od 30 godina na osnovu njegovog DNK na koverti za plaćanje računa za komunalije osuđen je u petak na 650 godina zatvora, saopštili su tužioci.

MONSTRUM UHAPŠEN NAKON 35 GODINA! Upadao maskiran u kuće, iživljavao se nad žrtvama! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube/CBS4

Decenijama policija u okrugu Šelbi nije mogla da identifikuje čoveka koji je noću upadao u kuće, naoružan nožem ili pištoljem, budio svoje žrtve, a zatim ih vezivao i seksualno mučio. Često se maskirao u glomazan kaput i pokrivao lice skijaškom maskom ili helankama.

Zatim, 2020. godine, 35 godina nakon njegovog poslednjeg poznatog napada u okrugu, istražitelji su konačno uspeli da identifikuju napadača kao Stivena Reja Heslera (59) i da ga uhapse. Otkriće je usledilo, rekli su tužioci, kada se DNK izvučen iz koverte računa za vodu koju je Hesler lizao poklopio sa DNK uzorkom koji je ostavljen na mestu njegovog poslednjeg poznatog zločina 17. avgusta 1985. godine.

Stiven Rej Hesler iz Grinsburga, osuđen je u petak na 650 godina zatvora po 19 optužbi za krivična dela protiv deset žrtava između 1982. i 1985. godine. Optužbe su uključivale dve tačke za silovanje, više tačaka za bludne radnje i jednu za pljačku.

Izbegavao je decenijama hapšenje tako što je čistio mesta zločina i krao predmete koje je dotakao. Tužilac okruga Šelbi Bred Landverlen otkrio je da je Hesler brutalno napao 10 žrtava: sedam žena, 16-godišnju devojku i dva muškarca, uključujući bivšeg marinca kome je stavio lisice na ruke, vezao ga i tukao pištoljem, zbog čega je muškarac mesecima bio u komi.

- Žrtva je već godinama vezana za invalidska kolica - rekao je Landverlen.

Tužilaštvo je radilo otežano, rekao je Landverlen, jer je prethodna operativna grupa uhapsila i optužila drugog lokalnog čoveka za prvih nekoliko napada 1983. godine. U neobičnom preokretu, ispostavilo se da je taj čovek Heslerov rođak, rekao je on.

Slučaj je konačno napredovao 2020. godine kada je detektiv pitao tužioce da li bi platili da se uzorci pošalju kompaniji koja koristi se bavi DNK tesitranjem. Testiranje je suzilo slučaj na Heslera, povezanog sa uzorkom DNK ostavljenim na jednom od mesta zločina. DNK sa koverte za račun za komunalije se poklapio sa tim uzorkom.

Vlasti su izdale nalog za pretres u Heslerovoj kući u ranim jutarnjim satima 17. avgusta 2020. i "naletele na rudnik zlata", rekao je Landverlen. Istražitelji su pronašli fotografije ukradene jednoj žrtvi, kao i kompjutere koji su pokazali da je osumnjičeni pratio još četiri žrtve. Navodi se da je nađena i "fantomka" (ski maska), lisice i ogrtač.

- Stiven Rej Hesler je zao i jedan od najopasnijih, sadističkih predatora koje sam imao priliku da gonim u svojoj karijeri koja traje više od 30 godina - rekao je Landverlen, pa dodao:

- Crpeo je veliko zadovoljstvo iz svojih zločina koji su uključivali nepotrebno brutalne metoda terorisanja i seksualnog mučenja žrtava. Obećao sam žrtvama na početku da će moj cilj biti da on ode u zatvor do kraja života, i svi koji su uključeni su veoma srećni što imamo postigao taj cilj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading