PAO ZBOG TRGOVINE LJUDIMA: U Mađarskoj uhapšen državljanin Srbije, ilegalno prevozio migrante u Austriju!

Autor:

Hronika

05.04.2022

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska policija uhapsila je državljanina Srbije koji je u kombiju prevozio dvadeset ilegalnih migranata. Sumnja se da je vozio migrante u Austriju.

PAO ZBOG TRGOVINE LJUDIMA: U Mađarskoj uhapšen državljanin Srbije, ilegalno prevozio migrante u Austriju!

Foto: ST/N. MANDIĆ

U blizini mađarsko-austrijske granice, u mestu Ferted, policijska patrola zaustavila je vozilo mađarskih registarskih oznaka. Kad su policajci pokušali da identifikuju putnike, vozač i četvorica putnika su napustili vozilo i pobegli sa lica mesta.

U kombiju je zatečeno 16 stranaca bez validnih dokumenata za boravak u Mađarskoj. Migranti su se izjasnili da su sirijskog i somalijskog porekla, iako nisu posedovali nikakve dokaze o tome.

Policajci su ubrzo priveli vozača, za koga se ispostavilo da je tridesetogodišnji državljanin Srbije.

Nakon saslušanja u policijskoj kapetaniji županije Šopron, svi ilegalci su vraćeni do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Protiv vozača iz Srbije biće pokrenut krivični postupak zbog osnovane sumnje da se bavio krijumčarenjem ljudi, navode u mađarskoj policiji.

Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od pet do 15 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading