ZNALI SMO DA JE NEŠTO KRENULO PO ZLU: Građane probudile sirene, NOVI DETALJI nesreće u rudniku "Soko"

Autor:

Hronika

01.04.2022

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradom su u zoru počele da odjekuju sirene saniteta i policije, a građani su naveli da im je to bio znak da je nešto krenulo po zlu.

ZNALI SMO DA JE NEŠTO KRENULO PO ZLU: Građane probudile sirene, NOVI DETALJI nesreće u rudniku "Soko"

Foto: Rina

Eksplozija u rudniku "Soko" u kojoj je stradalo osam rudara dogodila se jutros oko 4 časova, navodno, na oko 600 metara ispod zemlje.

Kako objašnjava izvor Kurira iz Sokobanje, u samom gradu koji je 15 kilometara udaljen od rudnika, eksplozija se nije čula.

- Gradom su u zoru počele da odjekuju sirene saniteta, policije, odmah smo znali da je nešto krenulo po zlu. Svi smo mnogo uznemireni, porodice rudara okupljaju se oko Doma zdravlja u Sokobanji, raspituju se za svoje, strahuju - priča izvor Kurira:

- Deo radnika prebačen je u bolnicu u Aleksincu, njihova rodbina je takođe otišla ispred ove ustanove.

Republika

Foto: Rina

Hitna pomoć

Direktor Opšte bolnice u Aleksincu doktor Goran Vidić izjavio je da su četiri ekipe Doma zdravlja Aleksinac na terenu, kao i ekipe iz Zaječara i Knjaževca koje su uključene.

Navodi da je u Opštoj bolnici u Aleksincu zbrinuto 18 povređenih rudara, od toga 15 sa lakim povredama, dvojica sa povredama lakta i jedan sa serijskim prelomom pet rebara, ali da je i on van životne opasnosti.

- Svi pacijenti koji nisu hitni i operacije koje su planirane su otkazani, pacijenti su pušteni, mobilisali smo i ostala odeljenja u zgradi. U ovom trenutku mi nemamo problem sa kapacitetima - dodaje doktor.

Republika

Foto: printscreen

Rudnik

Ističe da su u kontaktu sa upravom rudnika i da je 49 rudara bilo u smeni.

- Teška je situacija ovde, tu je i rodbina, ljudi su uznemireni. Nama nije nažalost prva nesreća. Aleksinac i okolina su poznati po tome, to se sada ponovilo - navodi Vidić.

Kako je objavljeno, dvojica radnika sa povredama grudnog koša smeštena su u KC Niš, a očekuje se da će tamo stići još radnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading