BIO SAM U ZATVORU, I TO JE ZA LJUDE: Bjela prebio kolegu, pa mu sad krivi mediji - optužuje policiju, tužilaštvo i novine

Autor:

Hronika

24.03.2022

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić na optuženičkoj klupi Prvog osnovnog suda u Beogradu danas se povremeno hvatao za glavu, žmureo, pijuckao negaziranu vodu koju je uneo u sudnicu i dobacivao braniocima da bi dopunio njihove iskaze na prvom ročištu postupka koji se vodi protiv njega zbog za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću.

BIO SAM U ZATVORU, I TO JE ZA LJUDE: Bjela prebio kolegu, pa mu sad krivi mediji - optužuje policiju, tužilaštvo i novine

Foto: ST/Adelarda Popović

- Bogami sam bio u pravom zatvoru u Nišu, ali i zatvor je za ljude - rekao je Bjela sa osmehom na licu dok je njegov branilac Goran Draganić predočavao sudu da je njegovog branjenika policija u Nišu odvela u pritvor iskjučivo pod pritiskom medija kojima je prema njegovim rečima policija  dostavila deo snimka kritičnog događaja koji optuženog prikazuju kao nasilnika.

Draganić je rekao da  u potpunosti osporava optužni akt VJT u Nišu, koji sada zastupa Prvo javno tužilaštvo u Beogradu, u čemu mu se pridružio i njegov kolega Jugoslav Tintor sa kojim udruženo zastupa Bjelogrlića.

- Nije bilo nasilničko ponašanje i to ćemo dokazati jer se incident desio na događaju zatvorenog tipa, samo pred ekipom filma, te nije bilo veće povrede javnog reda i mira, niti značajne ugroženosti poloźaja građana - izričit je bio Draganić.

Priznaje da je prebio kolegu

 

Republika

Foto: blic.rs

Gaga Antonijević nakon što ga je pretukao Bjela

 

Branioci Dragana Bjelogrlića rekli su da oni ne spore da je on povredio kolegu i da mu je naneo lakše telesne povrede. Međutim, kažu da je i Antonijević nasrtao na njega. 

- Bio je to sukob dva lica na zatvorenom skupu. Ukupan broj udaraca je bio pet, šest i sve je trajalo četiri ili pet sekundi- kazao je Tintor.

Tužilac je istakao da se radi o velikom skupu gradjana iako se odbrana poziva na to da je u pitanju bila proslava ekipe filma koji je te noći premijerno prikazan.

Advokati Tintor i Draganić su istakli da je za pravedno sudjenje neophodno dobavljanje snimka sa jedne od kamera u hotelu u kojem je došlo do incidenta za koji je Bjeloglić optuźen, kao i izostavljenog dela na jednom od snimaka za koji tvrde da je namerno sklonjen jer ne ide u korist optužbi.

Bezuspešan pokušaj pravdanja

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Jugoslav Tintor

 

Tintor je pokušao da opravda Bjelogrlića rekavši da je zakon ranije nasilničko ponašanje pripisivao osobama inače sklonim takvom ponašanju i počeo je da karikira u svom stilu.

- Ako viknem ili ako udarim dva tri puta kolegu Ćetkovića .. , a branilac Antonijevića ga je prekinuo rečima - Nemojte molim vas.

- Fali 50 sekundi na jednom od snimaka, a verujemo da je taj deo relevantan jer je snimao optuženog i oštećenog dok su bili blizu jedan drugom ispred hotela-kazao je Tintor. 
Advokat Draganić tvrdi da je Bjelogrlić ošamario Gagu, a ne da ga je udario pesnicom kako piše u optužnom predlogu.

- Na tom snimku sa kamere iznad recepcije, a kog nema , jer ga je neko sklonio sa namerom, videlo bi se da li je optuženi udario šamaram oštećenog odnosno otvorenom šakom, a ne zatvorenom šakom - rekao je Draganić.

Ide na odmor, pa na tezgu, nema vremena za suđenje

Bjelogrliću je zasmetalo što nije izneo odbranu danas jer se osećao vrlo spremno.

- Šta? Ja danas ne dajem izjavu, a toliko sam se spremao- rekao je razočarani glumac, ali opet sa osmehom. 

Kad je sudija predloźila da se pretres nastavi sredinom maja, Bjelogrlić je povikao - Ja ne mogu. Snimam u Sloveniji, pa u povratku igram predstavu u Zagrebu.Pre toga idem na odmor- . Sudija je uzevši u  obzir plan okrivljenog odredila da se pretres nastavi tek 7. juna.

Tužilaštvo je ostalo pri svemu iz optužnog akta, a zastupnik oštećenog se pridružio u svemu javnoj optužbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 


 


 

Komentari (0)

Loading