Hitna reakcija ZAŠTITNIKA GRAĐANA! Pokrenut postupak kontrole rada policije i CSR u Vranju zbog POKUŠAJA UBISTVA ŽENE!

Autor:

Hronika

24.03.2022

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Pašalić pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Vranje, kao i policije.

Hitna reakcija ZAŠTITNIKA GRAĐANA! Pokrenut postupak kontrole rada policije i CSR u Vranju zbog POKUŠAJA UBISTVA ŽENE!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je po sopstvenoj inicijativi, a povodom informacija iz medija da je u Vranju u porodičnom nasilju muškarac pokušao nožem da ubije suprugu i tom prilikom povredio ćerku, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Vranje i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Zaštitnik građana traži od CSR Vranje da ga u roku od 15 dana obavesti da li je upoznat sa porodičnom situacijom u ovoj porodici, da li je u proteklom periodu bilo prijava za porodično nasilje i da li je Centar preduzeo određene mere kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici. 

Od MUP-a, Zaštitnik građana traži da mu u roku 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju a naročito izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem nadležne policijske uprave, zatim izveštaj o eventualnoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima kao i o merama koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading