OVA PRESUDA NEĆE VRATITI MARKA! Majka ubice šokirana kaznom koju je njen sin dobio!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transvestit Goran Abdulov (36) iz Beograda, zvani Jovana Transica, osuđen je danas na 13 godina robije zbog ubistva bivšeg dečka Marka Radovića (24) iz Bosne i Hercegovine.

OVA PRESUDA NEĆE VRATITI MARKA! Majka ubice šokirana kaznom koju je njen sin dobio!

Foto: facebook.com/MarkoRadović/PrivatnaArhiva

Abdulov je zločin počinio 8. jula 2018. godine u Zemunu, kada je studentu iz Nevesinja zadao više uboda nožem u stanu u kojem je Radović živeo.

Na završnim rečima prošle nedelje advokat okrivljenog Dragan Marović izneo je predlog sudiji da se zločin prekvalifikuje u ubistvo na mah, umesto "običnog", ali je ona to odbila.

- Nema dokaza da je Abdulov od žrtve trpeo, kako je govorio, zlostavljanja, napade i uvrede, o tome postoje samo izjave svedoka. Takođe, nije dokazano ni da je reč o samoodbrani. Uzeli smo u obzir sve okolnosti u kojima je okrivljeni bio, i smanjenu uračunljivost u toku zločina, i da je bio pod hormonskom terapijom, to smo prihvatili. Međutim, on je menjao iskaz u iznošenju odbrane, pa zato nju ne prihvatamo. Nesporno je da se Radović branio tokom napada i da je Abdulov tako zadobio svoje povrede. Zbog svega ovoga kazna od 13 godina je odgovarajuća i delo se ne može preinačiti u ubistvo na mah po zahtevu odbrane - rekla je sudija u obrazloženju presude.

Transvestit je presudu sačekao mirno. Sedeo je sa maskom na licu i šokirano gledao u sudiju, ali se bes primetio po tome koliko mu se disanje ubrzalo, ali i kada je, pre nego što je sudija završila izjašnjavanje, pružio ruke policajcu kako bi mu vratili lisice i odveli ga.

Čim je dočekao izlazak iz suda rekao je policijskom službeniku, koji ga je vodio, "Al’ su me rebnuli", i žurno otišao sa njim. Ovo je prvi put da nije ostao u hodniku da popriča sa majkom Dragicom.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Dragica Abdulov ispred suda

Ona je takođe mirno reagovala na sudijino izjašnjavanje, ali je bilo primetno da se suzdržava da ne zaplače.

Dragica Abdulov je novinarima ispred suda rekla da je kazna za njenog sina prevelika.

- Mnogo je. Očekivala sam oko sedam godina za ubistvo na mah. Moj sin je dobar i miran. Tog dana nije otišao kod njega da to uradi sa namerom. Teško će reagovati na ovu kaznu, normalno. Nismo stigli da popričamo jer je odmah otišao. Samo je advokat stigao da mu kaže "Ne brini, žalićemo se". Prošlo je 4 godine pritvora, znači još 9 da odleži. Ni ta presuda neće vratiti Marka - rekla je očajna majka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Raphael

26.03.2022 17:19

Ocigledan genetski poremecaj , svih u porodici .