"MRZIM SRBE": Nikolu ubio Amerikanac kome je dao posao, uz reči etničke mržnje

Autor:

Hronika

23.03.2022

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro 24 sata su prošla od stravičnog ubistva Srbina Nikole Mišovića, a na videlo neprestano izlaze novi detalji pucnjave u čikaškom predgrađu Bur Ridž.

"MRZIM SRBE": Nikolu ubio Amerikanac kome je dao posao, uz reči etničke mržnje

Foto: Republika

Prema izjavama svedoka koji su prisustvovali ubistvu ovaj zločin bi se mogao okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji.

Ubica koji je Mišoviću presudio dan nakon što ga je ovaj na njegovu molbu primio na posao, prethodno je radio u drugoj kompaniji koja je smeštena u istoj zgradi, odakle je otpušten zbog nedoličnog ponašanja i neprofesionalnosti.

Republika

Foto: pixabay.com

Policija

- Vozač je pre Nikoline firme "Winners Freight" radio u firmi "Force" čiji je vlasnik Makedonac. Međutim, zbog mnogo Srba koje je sretao u zgradi i na poslu on je bio ubeđen da je firma srpska, o čemu govori činjenica da je pre nego što je pucao u Nikolu vikao po hodnicima "Mrzim Srbe!" Svi ste vi ista go..a! - kaže za Serbian Times jedan od svedoka koji se zatekao u zgradi za vreme ubistva.

Od drugih ljudi iz kompanije saznalo se da se vozač kamiona čudno ponašao tog dana i da je u komunikaciji sa ostatkom tima govorio loše stvari o Srbima, nakon čega je parkirao kamion i banuo u kancelariju.

Nakon što je ubio Mišovića on se nije zaustavio nego je otišao u kompaniju "Force" iz koje je prethodno otpušten, i tamo pucao u devojku, koja se trenutno nalazi u bolnici, na intenzivnoj nezi.

Republika

Foto: pixabay.com

Pacijent u bolnici

Kako saznaje Serbian Times, povređena devojka iz Severne Makedonije je pogođena sa tri metka – u nogu, rame i ruku. Nakon što je hitno operisana, lekari su uspeli da joj spasu nogu, a preostaje joj još jedna operacija ruke, kao i lečenje od psihičke traume. Povređena je iz Skoplja, a poreklom je Srpkinja.

Podsećamo, naoružani napadač je zatim pobegao sa lica mesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, osumnjičeni je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading