SERIJA POŽARA U KIKINDI: Policija morala da obustavi SAOBRAĆAJ!

Autor:

Hronika

22.03.2022

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na periferiji Kikinde je serija požara na otvorenom nastavljena ovog popodneva i večeri.

SERIJA POŽARA U KIKINDI: Policija morala da obustavi SAOBRAĆAJ!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay

Da situacija nije bila nimalo bezazlena, potvrđuje činjenica da je saobraćajna policija morala da na pola sata obustavi saobraćaj na putu koji od Kikinde vodi u nepunih devet kilometara udaljeno selo Nakovo i graničnog prelaza sa Rumunijom:

- Saobraćaj između Kikinde i Nakova bio je u prekinu između 17 i 17: 30 časova. Vatra je na više mesta zahvatila suvu travu i trsku, a požar je prijavljen oko u 16 sati i 40 minuta. Šta je uzrok ovog požara još nije poznato, ali su pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona požar stavili pod kontrolu- rečeno je Kuriru u kikindskoj policiji.

Prizor je bio zastrašujuć, a gust crni oblak jasno je mogao da se vidi i u centru grada. Ovog i proteklog meseca, baš u ovom rubnom delu grada, za pripadbnike Vatrogasno- spasilačkog bataljona bilo je puno posla, jer su u više navrata gasili veće površine upaljene trske i suve trave. Ovakve situacije se ponavljaju svakog proleća i jeseni.

Vatrogasci podsećaju da je paljenje suve trave i trske strogo zabranjeno, ali se na ovoj lokaciji, požari konstatno ponavljaju. Samo pre nekoliko dana, baš zbog učestalih požara na otvorenom, oglasili su se nadležni iz Odeljenje za vanredne situacije u Kikindi. Oni su građane upozorili da je paljenje žetvenih ostataka, suve trave, trske i smeća na otvorenom prostoru zabranjeno:

- U toku je pojačana kontrola zabrane spaljivanja ostataka strnih useva i smeća na otvorenom prostoru. U slučaju pronalaska lica koja spaljuju suvu travu, žetvene ostatke i smeća na otvorenom prostoru, protiv istih će biti preduzimane zakonske mere. -

Za nepoštovanje ovih mera predviđene su novčane kazne. Za pravna lica kreću se od 300.000 do million dinara. Ukoliko se utvrdi da je za izazovanje požara na otvorenom odgovorno fizičko lice, predviđena novčana kazna se kreće od 10.000 do 50.000 dinara - poručili su iz Odeljenja za vanredne situacije.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading